Trinnvis uttbygging gir lokale entreprenører unike muligheter på Holmen

En trinnvis utbygging på Holmen vil gi lokale entreprenører i Risør en gyllen anledning til å vise at de er kostnadseffektive, i stand til å påta seg oppdrag som krever høy faglig kompetanse innen alle de ulike fagområder, og at de har den gjennomføringsevne som kreves for å realisere utbyggingen på Holmen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**

 En trinnvis utbygging vil bidra tiø å styrke lokale entreprenører!

En trinnvis utbygging vil bidra tiø å styrke lokale entreprenører!
Foto: Utbygger

Ideelt sette hadde jeg ønsket at Holmen stod ferdig utbygd i 2015, men innser at det ikke er realistisk i dagens marked. Jeg er derfor enig i at en trinnvis utbygging på Holmen er fornuftig slik utbyggerne v/Bache prosjekt og Løvenskiold nå ønsker – de har stor kompetanse og er/har vært involvert i tilsvarende prosjekt i mange norske kommuner uten at de har latt noen av dem i stikken. Og helt seriøst – er det noen som innerst inne tror at Backe og Løvenskiold, som landets største utviklingsselskaper vil rømme Risør – slik rottene forlater en synkende skute – uten at Holmen er fullt ut rigget og sjødyktig! Det tror ikke jeg – og det tror ikke Risør Venstre!

Positive ringvirkninger
En trinnvis utbygging av Holmen prosjektet gir samtidig lokale entreprenører en unik mulighet til å ta på seg utbyggingen og derigjennom vise at Risør har høy faglig kompetanse innen ulike byggefag. At de samtidig kan bidra til å sikre mange lokale arbeidsplasser i Risør – og kanskje også skaffer noen nye i årene som kommer – er bare en positiv bonus.

At utbygger, slik landskapsarkitekt Johan Østengen viste i sin skisse til formannskapet, vil også bidra til å forskjønne området under utbyggingen.

Ikke bare ord – men handling

Jeg håper bystyret med ordføreren i spissen lar skepsis og mistro fare og stemmer for utbyggernes ønske om en trinnvis utbygging på Holmen. Da vil man snakke Risør opp – ikke bare i ord, men også i handling, ordfører!

Jan Einar Henriksen

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**