Møte om nasjonalpark i Østmarka og befolkningsvekst

Venstre arrangerer åpent møte om nasjonalpark i Østmarka onsdag 27. februar kl. 19.00 på Rælingen rådhus. Innledere er styreleder i Østmarkas Venner og leder i Enebakk Venstre, Johan Gerhard Ellingsen, og fylkesleder i Akershus Venstre Solveig Schytz.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


[#48672]Østmarkas Venner har i lengre tid arbeidet for å lansere indre del av Østmarka som en bynær nasjonalpark. Etter et møte med byråd Ola Elvestuen mandag 14. mai, var tiden moden for å presentere forslaget.

I Østmarkas indre deler finner vi det største gjenværende inngrepsfrie naturområdet innen Oslo, Akershus, Østfold og Vestfold, samt Hedmark og Oppland sør for Gjøvik-Ringsaker-Elverum. Ingen andre skogsområder i Marka, eller på hele Østlandet, har tilsvarende naturkvaliteter. Dette er siste mulighet for å opprette en nasjonalpark i skogsområdene i sørøst-Norge. Østmarkas verdifulle natur er ikke godt nok sikret gjennom Markaloven. Status som nasjonalpark vil sikre at naturkvalitetene slik de er i dag blir tatt vare på for kommende generasjoner. Dagens friluftsliv vil fortsette. Det vil bli gitt full erstatning til grunneierne.

Etter en bolk om nasjonalpark i Østmarka vil Solveig Schytz innlede om befolkningsvekst, muligheter og utfordringer rundt vekst og vern i Akershus. Schytz er fylkesleder i Akershus Venstre og leder av hovedutvalg for plan, næring og miljø i Akershus fylkeskommune.

Vi står overfor store utfordringer i vår kommune og region ift problemstillinger knyttet til vekst og vern. Hvor skal det bygges, hvor skal folk bo? Hvor må landbruk, natur- og friluftsinteresser sikres? Hva med fremtidige areal og samferdselsutfordringer?

Arrangementet varer til 21.30.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**