Varaordfører Jan Fjellstad (V) delte ut årets næringslivspris

Årets næringslivspris gikk til Seaworks. Sammen med regiondirektør i Sparebanken NN Kåre Rasmussen fikk varaordfører Jan Fjellstad æren av å overrekke vinneren hhv pengesjekk og et bilde.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


Næringslivsprisen er stiftet av Sparebanken NN og Harstad kommune i fellesskap, og er en utmerkelse til en bedrift eller virksomhet som har utmerket seg som en verdiskaper for eiere og for samfunnet, for god og sunn økonomi, for å være en god lagspiller lokalt og regionalt og for vekst, produktutvikling og innovasjon. Når prisen i år gikk til Seaworks vektla juryen spesielt deres rolle som lokalpatriot, og raushet i lokalmiljøet. Vinneren selv trakk også fram et omfattende arbeid ift ansettelse av lærlinger; de har i dag 16 ansatte lærlinger og tilknyttet seg 35 studenter.

For Venstres Jan Fjellstad var det spesielt gledelig å få ta del i utdelingen. Velferdssamfunnet er avhengig av et nyskapende næringsliv, og for Harstad er det helt avgjørende at gründerånden Seaworks er et eksempel på – forblir i Harstad og videreutvikler seg her. I posisjon har Venstre støttet opp om forslag om å øke antall lærlinger i kommunen, og det er tydelig at man har mye å lære av private bedrifter som Seaworks. I en anstrengt kommuneøkonomi kan det ikke understrekes nok hvordan rausheten fra Seaworks gjør en stor forskjell for å skape et godt fritidstilbud med ballbinger nærmest byen over.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**