Trine Skei Grande løfter Vitensenteret inn i Stortinget

-Vil statsråden bidra til å sikre at Vitensenteret Sørlandet kan få status som regionalt vitensenter for Agder-fylkene? spør Venstres Trine Skei Grande i Stortinget. Spørsmålet til kunnskapsminister Kristin Halvorsen blei stilt 13. februar og statsråden har seks dager på seg til å svare.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


Spørsmål: Vil statsråden bidra til å sikre at Vitensenteret Sørlandet kan få status som regionalt vitensenter for Agder-fylkene?

Trine Skei Grande viste til "at det er åtte regionale vitensentre i Norge i dag, men at Sørlandet som region ikke er tilfredsstillende dekket av dagens ordning. Vitensenteret Sørlandet er i drift, er lokalisert i et nytt bygg, og har skolebesøk hver dag. Undertegnede er kjent med at Vitensenteret Sørlandet er klar for å ta ansvar og rollen som regionalt vitensenter for begge Agderfylkene, for på denne måten å bidra til økt interesse for realfag blant elever og økt kompetanse blant lærere."

Pål Koren Pedersen, Kine Wangerud, Trine Skei Grande og Hans Antonsen

Pål Koren Pedersen, Kine Wangerud, Trine Skei Grande og Hans Antonsen
Foto: Jan Kløvstad

Stortingskandidat Hans Antonsen og fylkesleder Pål Koren Pedersen i Venstre har hatt møte med partilederen og sier det er viktig at Trine Skei Grande tar opp Vitensenteret i Stortinget. Det er urimelig at Vitensenteret Sørlandet ikke har fått samme status og bevilgninger i statsbudsjettet som andre vitensentre.
De to Venstrepolitikerne viser til kombinasjonen av godt forarbeid i etableringa av Vitensenteret Sørlandet, oppbygginga av en stab med høy kompetanse og det omfattende samarbeidet med den regionalt baserte kunnskapsindustrien. Det høye besøkstall både blant skoleelever og i helgene har alt nå skapt en viktig arena for kunnskap og nysgjerrighet.

– At vi i tillegg ser at Sørlandet er en region som sliter med skoleresultat og levekår, gjør det ekstra viktig å satse på et slikt kunnskapssenter som kan bidra sterkt til å inspirere barn og unge til å bli stadig mer nysgjerrige og kunnskapshungrige, sier Antonsen og Koren pedersen som mener Vitensenteret vil bidra til gode opplevelser, større kunnskaper i naturfag og matematikk, og enda bedre kvalifisert arbeidskraft i de kompetansenæringens om skal løfte landsdelen vår.

Lenke til spørsmålet på Stortingets nettsider.

Informasjon: Fylkessekretær Jan Kløvstad 91 80 82 56 og rådgiver Anne Solsvik 99598796

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**