Brukerne faller mellom to stoler

Boligene i Klubbholmen og endret bemanning der var en av sakene i Helse- og omsorgsutvalget denne uka. Maria Serafia Fjellstad (V) deltok aktivt i debatten.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


Når boligenen i Klubbholmen endrer bemanning er det utfra en holdning om at dette er egne boliger med hjemmesykepleie, og ikke ment til å være institusjon. Maria Serafia Fjellstad vektla at kommunen i så tilfelle må ha en god vurdering av aktuelle beboere sett i forhold til tilstrekkelig boevne, slik at tilbudet da er forsvarlig. Hun la også til at denne endringen kommer samtidig som UNN legger ned 12 sengeplasser på Åsgård. “Ikke bare faller denne gruppa mellom to stoler; attpåtil skyver vi nå de to stolene lenger fra hverandre”, sa Maria Serafia Fjellstad.

Hun valgte likevel å ha tillit til Rådmannens vurdering om at dette er faglig forsvarlig, men er opptatt av at saken må forfølges videre – og da til et høyere politisk nivå. “Vel kan det være at deler av brukergruppen ikke faller inn under kommunens ansvar – men da må noen andre ha ansvaret. Dette må vi få klarhet i.” Og til sist – en evaluering er planlagt om 6 måneder. Man må våge å stille spørsmålet om hvorvidt Innsatsstyrt finansiering er den rette modellen for alle tjenester. Kanskje gjelder dette spesielt tjenester innen psykiatrien.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**