Bystyret: Dispensasjoner i Sørlandsparken. Quo vadis?

FrP hadde i dag en interpellasjon der de ber om at Lady Fitness, et treningssenter for kvinner i Sørlandsparken, skal få behandlet sin sak om dispensasjon til å drive treningssenter på ny. Solveig Nilsen holdt Venstres innlegg i debatten: “- Det må oppleves virkelig, virkelig urettferdig for Lady Fitness når andre treningsstudioer får ja, mens Lady Fitness får nei.”

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


Ordfører,

Det er ikke veldig ofte jeg er enig med FrP og Utsogn, men om en ting er vi hjertens enig: Dette er ikke likebehandling —dette er dårlig politisk ledelse. Det må oppleves virkelig, virkelig urettferdig for Lady Fitness når andre treningsstudioer får ja, mens Lady Fitness får nei.

Dessverre er dette et resultat av dispensasjoner i Sørlandsparken.

Den eksisterende reguleringsplanen tillater handel, kontor, lager, industri. Den siste tiden har det vært et stadig trøkk for å åpne for tjenesteyting —uten at det er tatt noen overordna debatt eller vurdering av effekten av å tillate tjenesteyting i Sørlandsparken.

Men dispensasjoner har blitt gitt. Og urettferdighet og ulik behandling er dessverre dispensasjoners natur —it comes with the territory.

Ved å gi dispensasjoner over en lav sko underminerer man eget styringsverktøy. Ved å ikke ha en helhetlig plan å forholde seg til, bare en samling av dispensasjoner, gir man heller ikke eierne og aktørene i Sørlandsparken verken like vilkår eller forutsigbarhet.
Fylkesmannen har ment at dispensasjonene går så på tvers av det Parken er regulert til, at de sier nei til videre dispensasjoner inntil ny plan er på plass. Slik står saken i dag, og Lady Fitness kan ikke gis dispensasjon.

Lekeland i det nye Thon-senteret har f.eks fått en midlertidig dispensasjon på 2 år. Her har man altså investert betydelig i et lekeland, og nå går snart dispensasjonstiden ut. Hva gjør vi da?

Regplanen i s.parken er fra 2005 —enormt mye har skjedd i Sørlandsparken siden den gang. Nå kommer en fornyelse av planen, arbeidet er så vidt i gang. Nå håper jeg vi får en skikkelig og grundig vurdering og diskusjon om hva næringsparken Sørlandsparken skal være. Det er viktig for rettferdig behandling i fremtiden —og det er viktig for en gjennomtenkt utvikling av næringsparken.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**