Fjerning av søskenrabatten mellom barnehage og SFO

Det var ikke en hyggelig overraskelse 1. klassingen min kom heim med i skolesekken første uken etter juleferien, skriver June Marcussen. I kontaktboken hans lå et skriv som fortalte oss at fra denne måned skal dere betale full pris for SFO.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**

 June Marcussen, her sammen med Abid Raja på Venstres landsmøte i 2012.

June Marcussen, her sammen med Abid Raja på Venstres landsmøte i 2012.
Foto: Jan Kløvstad

Siden vi har 3 barn, der 2 fortsatt går i barnehage, og en på skolen betyr det for oss, og mange andre, en økning på 50 %, nesten 1200,- kroner pr. mnd. Totalt 12 000,- kroner i økte utgifter pr år, når man har full SFO. For nyetablerte barnefamilier med mange barn er dette en betydelig utgiftspost, som kom som julekvelden på kjerringa litt uti januar. Ingen informasjon i forkant, ingen politisk diskusjon overhode kan det virke som, vertfall ikke som har kommet fram i offentligheten. Man tenker jo tanken at kjønns og alderssammensetning i kommunestyret og administrasjonen var en årsak til at ingen reagerte?
Det har derimot kommet mange reaksjoner til meg, folk er fortvilet over at en så betydelig prisstigning ikke blir informert om i forkant. For noen er prisøkningen såpass stor at de må prøve å finne alternativer til SFO, har også fått tilbakemeldinger fra foreldre som har valgt å si opp barnas SFO plasser. Dette fører til at en del 1-4 klassinger reiser heim til tomt hus, fram til mor eller far kommer heim fra jobb. Litt forutsigbarhet i den private økonomien trenger de fleste, så man må kunne forvente at kommunen gir en forvarsel, og at en så dramatisk prisstigning ikke skjer midt i et skoleår. Det hadde nok blitt et ramaskrik om det ble en så betydelig økning i noen av de andre kommunale utgiftene bare over natta. At søskenrabatten innad i SFO øker med 5 % er en mager trøst for mange. Kommunen trenger penger, men at det skal hentes inn fra en gruppe med småbarnsforeldre med mange barn, er jo å straffe de som bidrar til folkeveksten i kommunen istedenfor å belønne de for innsatsen.

June Marcussen, 3 barns mamma, representant FAU Dypvåg skole, og Tvedestrand Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**