Venstre vil bygge flere studentboliger

For kunnskapsbyen Tromsø er studentvelferd avgjørende, sier Troms Venstres stortingskandidat, Irene Dahl.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


Denne uken ble Kunnskapsdepartementets tildeling av nye studentboliger offentliggjort. Regjeringen innfrir sitt løfte om 1000 studentboliger i året, men boligsituasjonen i dag er langt mer alvorlig enn den var da de rødgrønne tiltrådte. Reaksjonene på tildelingen bar preg av skuffelser og bekymringer, mange studentsamskipnader hadde søkt om større utbygginger. Dette betyr at tusenvis av studenter venter seg enda en høst med måneder uten eget bosted. Det er åpenbart at dette ikke er en god nok start på studiene.

Venstres programkomité innstiller på å bygge 2000 studentboliger i året, det dobbelte av regjeringens innsats på området. Dahl mener at regjeringens studentpolitikk ikke henger sammen. Det bevilges nye studieplasser, samtidig som studentene må studere under stadig dårligere forhold. Dekningsgraden for studentboliger har stått på stedet hvil, fordi utbyggingen ikke holder tritt med økningen av studenter.

Forrige statsbudsjett ga en reell nedgang i studiestøtten, når man tar med forventet lønns- og prisøkning i samfunnet for øvrig. Samtidig økte boligprisene det siste året med opp mot 9 prosent i de største byene. Studentene må derfor arbeide mer for å klare seg økonomisk. En Sentio-undersøkelse fra i år viser at 60% av studenter som arbeider ved siden av studiene mener at dette går utover studiet deres.

11 måneder studiestøtte

Venstre vil satse på kunnskap og gi studentene tid til å være studenter. Vi har over tid vist vilje til å prioritere studentene i vårt alternative statsbudsjett, – for 2013 foreslo vi 2000 nye studentboliger og 11 måneders studiestøtte. Alle de rødgrønne partiene var for en ekstra utbetaling i året, men betalingen har uteblitt. Venstre vil ikke prioritere bort studenter og høyere utdanning, men gå fremtidens utfordringer i møte med kunnskap og innovasjon, avslutter Dahl.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**