Styrket redningsberedskap fra Lofoten til Nordkapp

Årsmøtet ønsker å finne snarlig løsning for økt redningsberedskap i nord.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


Styrket redningsberedskap fra Lofoten til Nordkapp

Etter forslag fra Troms Venstre vedtok Troms fylkesting i mars 2011 en enstemmig uttalelse om styrking av redningsberedskapen fra Lofoten til Nordkapp. Troms Venstre ser at dette har aktualisert seg med risiko knyttet til ulykker i fiskeflåten, skipstrafikken, et økende antall fritidsbåter, veitrafikk, fjellsport, olje- og gassvirksomhet. I dag er det kun fast stasjonert redningshelikopter på beredskap på Bodø og Banak i tillegg til Luftambulanse helikopter i Tromsø, noe som kan gi lang reaksjonstid ved uhell. I forbindelse med anskaffelse av 16 nye redningshelikoptre til erstatning for de 12 gamle Sea King helikoptrene utreder allerede Justisdepartementet en mulig styrking av redningsberedskapen mellom Banak og Bodø.

Troms Venstre mener at i påvente av de nye redningshelikoptrene vil det være mulig å finne praktiske løsninger som ikke krever omlegging av den eksisterende basestrukturen for de allerede fast stasjonerte redningshelikoptrene. En løsning kunne være en felles utnyttelse av helikopter ressursene i Forsvaret.
Troms Venstre ber derfor Regjeringen om snarest å etablere et helikopter på redningsberedskap mellom Bodø og Banak for å redusere reaksjonstiden for søke og redningsoppdrag mellom Lofoten og Nordkapp.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**