Nordland Venstres miljøpris 2013

Nordland Venstres miljøpris for 2013 går til Jann Engstad og Lofoten Kajakk. Mange års arbeid med natur og miljøet har gjort at Lofoten Kajakk ble en av de første godkjente økoturisme bedriftene i Norge, 5 mai 2008. Jann Engstad og Lofoten Kajakk er et fyrtårn i opplevelsesturismen i Nordland.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


Fra Nordland Venstres begrunnelse: – Lofoten Kajakk er kombinasjonen av ekte grønn turisme og det å skape sin egen arbeidsplass — med andre ord: en prisvinner som opererer i Venstre-ånd!

Jann Engstad

Foto: Gøran Rasmussen Åland

Lofoten Kajakk følger LNT-prinsippet: Leave No Trace. Har i følge sertifiseringsreglene kun lov til å bruke fossile energikilder på transport til/fra utgangspunkt for tur. Etter strandhogg fjernes alle spor før turen fortsetter.

Lofoten Kajakk tilbyr kurs og turer med guide i Lofoten, Vesterålen og nordre Salten. Natur og kultur er den fremste delen av turistproduktet som Jann Engstad tilbyr sine kunder. I alle år har Lofoten Kajakk og Jann Engstad innlemmet naturvern inn i aktivitetene og arrangementene. Produktet i seg selv ER naturvern.

Om Økoturisme fra Lofoten-kajakk.no: En økoturisme-bedrift er i følge Quebec-deklarasjonen en bedrift som følger strenge miljøprinsipper og alltid sørger for å påvirke natur, kultur og miljø minst mulig, som tilbyr naturbaserte opplevelser, bidrar aktivt til natur- og kulturvern, tar hensyn til den lokale kulturen, tjener lokalsamfunnet, tilbyr småskala reiseliv, retter seg mot individuelle turister eller små grupper og som tilbyr opplevelser som inneholder et læringskonsept der gjestene får kunnskap om natur, miljø og lokal kultur.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**