Arne Ivar Mikalsens tale til årsmøtet

Arne Ivar Mikalsen sa i sin tale, at hvis man vil ha en ny politikk for skole, utdanning, miljø, fattigdom og nyskaping, så må man stemme Venstre i 2013.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**

Arne Ivar Mikalsen

Foto: Silje Englan

Venstre har fire hovedsaker til valget:
Miljø, skole, velferd og nyskapning.

En ny miljøpolitikk er grunn nok for å skifte regjering. Vi vil ha et mer miljøvennlig samfunn ved å ta i bruk et grønt skatteskifte. Vi satte av 9 mrd kroner i vårt alternative statsbudsjett.

En skole for kunnskap og like muligheter. Vi satser på læreren. Gode lærere gir både kunnskap og sosial utjevning. 2500 lærere får hvert år tilbud om etterutdanning, vi vil styrke denne satsingen. Bære Venstre prioriterer flere og bedre lærere foran alt annet.

Vis varme.
Fattigdomsbekjempelse, reel omfordeling, helse og rusomsorg. Et godt velferdssamfunn måles etter hvor godt man tar vare på de fattigste. Barnefattigdom har vært en av hovedsakene for Venstre de 8 siste årene. Vi har fremmet mange forslag, men alle har blitt nedstemt. Regjeringen er mer opptatt av å bekjempe rikdom enn å bekjempe fattigdom.

Skap verdier.
Vi vil skape bedre vilkår for de minste. Vi vil ha en kraftfull forenkling. Vi skal ha et moderne og smidig virkemiddelapparat. Vi skal ta i bruk skatte- og avgiftssystemet.

Valgkampens viktigste saker:
Økonomisk trygghet – styring.
Skattelette vs. fellesskap (“slem vs. snill”)
Helse
Samferdsel
Skole

Miljø og skole er viktigst for Venstre.

– Hundrevis av gode forslag om miljø, fattigdomsbekjempelse, skole og nyskapning fra Venstre blir stemt ned i Stortinget. Det er en god grunn for å få et stort Venstre.

Et av de store spørsmålene foran valget er regjeringsspørsmålet. Vi vil ha en blågrønn regjering. Størrelsen på partiene og forhandlinger vil avgjøre regjeringgspørsmålet. En stemme på Venstre er en stemme på Venstre og Venstres politikk.

Vi fikk 6,3 % i 2011, målet vårt er 7% i 2013. Det er avhengig av innsats fra alle lokallagene. Dukker det opp gode saker, så må man melde det inn til toppkandidaten.

Avslutningsvis sa Miklasen at Norge er ikke bare rødt eller blått. En stemme på Venstre er en stemme som kan avgjøre valget.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**