Programmet: Dette mener Østfold om dissensene

Fylkesårsmøtet støtter sitt eget komitémedlem Per Magnus Finnanger Sandsmark i dissensene og flertallet i programkomiteen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**

 Finnanger Sandsmark er stolt av å tilhøre et fylkeslag som prioriterer barns beste høyest, både i skolen og barnevernet.

Finnanger Sandsmark er stolt av å tilhøre et fylkeslag som prioriterer barns beste høyest, både i skolen og barnevernet.
Foto: Truls Breda

Etter en opplyst og konstruktiv debatt voterte Østfold Venstre over dissensene i programkomiteens andreutkast.

Østfold Venstre er
– mot karakterer fra 7. trinn
– for rettighetsbasert barnevernslov
– for eggdonasjon
– for altruistisk surrogati, for internasjonalt forbud mot kjøp og salg av surrogatitjenester
– for fastlegers rett til å reservere seg mot henvisning til abort
– for konkurranse og utvikling i bokmarkedet
– for verneplikt
– for juryordning

Stortingskandidat Per Magnus Finnanger Sandsmark er særlig fornøyd med vektleggingen av læring og trygg oppvekst for barnet.

Vurdering for læring, ikke for å sette i bås
– Venstre vil videreutvikle arbeidet med «vurdering for læring» på alle trinn i grunnskolen og videregående opplæring. Gjennom dette vil elever og lærere bli bevisst på elevens progresjon, styrker og svakheter. Derfor ønsker ikke Østfold Venstre karakterer fra barnetrinnet, sier stortingskandidat Per Magnus Finnanger Sandsmark

Finnanger Sandsmark er opptatt av at karakterer ikke hjelper de svakeste elevene. – Jeg har i høst sammen med resten av Østfold Venstre besøkt 96 skoler. Her fremhever samtlige rektorer at elevene trenger konkrete fremovermeldinger, ikke karakterer for å utvikle seg, sier Finnanger Sandsmark.

Barnets beste må være utgangspunktet
– Er det noen som trenger rettighetsfesting så er det barn som utsettes for omsorgssvikt, sier stortingskandidat Sandsmark. Han går inn for å rettighetsgjøre barnevernsloven.

– Vi må få ned terskelen for kontakt med barnevernet og det er viktig at det ikke er foreldrenes rettigheter, men barnas rettigheter som ivaretas høyest i norsk rettsvesen, sier han videre.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**