Krever en mer tilpasset rusomsorg

Oslo Venstre vil opprette flere brukerstyrte plasser knyttet til ulike behandlingsalternativer, slik at pasienten får behandling når motivasjonen foreligger.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**


– Motivasjon er en avgjørende faktor for å lykkes i rusbehandling, og denne varierer svært mye i en hverdag preget av kortsiktig planlegging. Derfor er det viktig å tilrettelegge med mer tilpasset behandling, sier Venstres gruppeleder i bystyret og 5.kandidat til stortinget, Toril Berge, og viser til at man i Toronto i Canada har svært gode erfaringer med bruk av en slik modell.

Toril Berge

Foto: Oslo Venstre

For å gjøre rusomsorgen mer tilpasset brukerne, vil Oslo Venstre erstatte de rigide systemene for tildeling av medikamentell rusbehandling med en mer fleksibel og helhetlig medisinsk vurdering hos kvalifisert behandler.

– Vi må gjøre det enklere for rusmisbrukere å komme tilbake til et rusfritt liv, derfor vil Venstre satse på tiltak for å komme inn i et tilpasset arbeidsliv. Venstre vil ha arbeidslivstilknytning som høyt prioritert tiltak også for rusmisbrukere. Arbeidslivstilknytning er den sterkeste faktoren for livskvalitet både for fysisk og psykisk helse, avslutter Berge.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**