Endringsforlag til valgprogram

Orkdal Venstre sende inn 9 endringsforslag til fylkesårsmøtet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**


Disse endringsforslagene var:

Endringsforslag til 2. Utkast av stortingsvalgprogrammet – Orkdal Venstre
1. På side 13, under 1.2.5 Videregående opplæring, vil vi føye til følgende i 2. avsnitt:
"Det vil også vurderes om påbygging til studiekompetanse for elever fra yrkesfag skal tilbys som et 2-årig alternativ til læretiden etter samme modell. Slik kan teoridelen av yrkesfaget gjøres mer yrkesrettet, samtidig som påbygging til studiekompetanse blir mindre intenst enn det er i dag."
Dette vil kunne gi mindre teoritung yrkesfagopplæring for dem som går videre til læretiden, i tillegg til mindre frafall på almennfaglig påbygging.
2. Side 13 pkt. 49: Vi vil bytte ordet "innføre" med "videreutvikle" siden ordningen allerede ekisterer.
3. På side 19, under 3. KLIMA OG ENERGI, vil vi føye til et nytt avsnitt ved pkt. 7:
"Tiltak for energieffektivisering vil bli prioritert høyest for å møte klimaproblematikken da er billigere å spare energi enn å produsere den. For å øke andel fornybar energi vil Venstre prioritere naturvennlige tiltak som f.eks. utbedring av eksisterende vannkraftverk. Andre former for fornybar energi som f.eks. vindkraft på land, vil vi sette i verk under forutsetning om at energien skal erstatte fossil energi."
Vi mener det er viktig å tydeliggjøre prioriteringen her.
4. Side 19 — 20: Vi ønsker å bytte rekkefølgen på delkapittel 3.1 og 3.2. fordi 3.2 Energieffektivisering er et svært viktig delkapittel som bør fremheves.
5. Side 19: Vi ønsker å fjerne siste setning i første avsnitt under 3.1 Fornybar energi som omhandler grønne batteri fordi vi mener dette ikke er gjennomførbart uten store kostnader, samt negative konsekvenser for vassdrag.
6. Side 22: Vi ønsker å fjerne pkt. 37 — 39 og 52 under 3.6 Landbruk og bioenergi fordi produksjon av kjøtt og animalske produkter er viktige næringer mange steder i Norge hvor de ikke lett kan erstattes med andre produkter.
7. Side 54: Vi ønsker å fjerne pkt. 26 under 9.3 Syke og uføre fordi det er så store individuelle forskjeller på pasienter at et slik system kan bli veldig vanskelig å håndtere.
8. Side 77: På pkt. 17 vil vi fjerne siste ledd i setningen om nasjonalanlegg under 15.6 Idrett fordi vi mener dette blir for detaljert.
9. Side 81: Vi ønsker å fjerne pkt. 43-44 under 16.2.2 Mennesker uten grunnlag for opphold fordi det er svært vanskelig å fange opp alle som trenger det med et slikt regelverk.

Når disse ble votert over på fylkesårsmøtet på lørdag fikk 7 av forslagene gjennomslag.
De som ikke gikk gjennom var forslag nr 1 og 5.

Det foreløbige programforslaget som nå er ute med tanke på å få innspill kan dere lese her: [eksternlink#https://www.venstre.no/politikk/program2013/]

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**