– Trenger 1.000 nye helsesøstre

– Satsing på helsesøstre hindrer sosiale problemer, forebygger mobbing og gir læreren mer tid til å være lærer, sier Venstre-leder Trine Skei Grande. Hun går inn for en konkret opptrappingsplan som gir norske skoler 1.000 flere helsesøstre på fire år.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**

Trine Skei Grande årsmøte Agder Venstre 2013

Foto: Eva Kvelland

Dagens opplysninger på TV2 og i Aftenposten viser hvor stemoderlig behandlet helsesøstertjenesten har blitt under den rødgrønne regjeringen, sier Skei Grande. Der kommer det fram at så mange som 7 av 10 helsesøstre selv sier de ikke har nok tid til å jobbe forebyggende med elevene.

– Vi kan ikke ha en regjering som tror pærer og bananer er den viktigste innsatsfaktoren i skolen, sier Skei Grande. – Nå må vi satse på de folkene som skal jobbe tettest på elevene.

Venstre har foreslått en opptrappingsplan som gir 1.000 helsesøstre. Opptrappingen koster 125 millioner kroner pr. år i en fireårsperiode.

– I dag har verken helsesøstre tid til å være helsesøstre eller lærere tid til å være lærere, sier Skei Grande. – Mange elever slutter på skolen på grunn av faktorer som har lite med skolen å gjøre. Det kan værepsykisk sykdom, rusproblemer, vanskelige hjemmeforhold eller graviditet. Derfor er det viktig at skolene har gode støttetjenester for elever som trenger annen type hjelp og støtte enn det læreren kan gi.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**