Oslo i Europatoppen i integrering

I europeisk sammenheng ligger Oslo helt i toppen som flerkulturelt bysamfunn. Det viser den årlige vurderingen som gjøres av Europarådet. — Dette er et bevis på at Oslos satsning langt på vei har lykkes, sier kultur- og næringsbyråd Hallstein Bjercke.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


Oslo rangeres som nr. 2 av 46 europeiske byer som er vurdert av InterCultural Cities Index i 2012. Indeksen er et benchmarkingsverktøy som er utviklet av Europarådet i samarbeid med forskningsmiljøer i Sveits.

— Dette er et bevis på at Oslos satsning langt på vei har lykkes, sier kultur- og næringsbyråd Hallstein Bjercke (V). Han synes det er gledelig at den strategiske innsatsen for å utvikle inkluderingstiltak i bydeler og etater viser at Oslo peker seg positivt ut i europeiske sammenheng. — Dette er også et resultat av det tette samarbeidet Oslo kommune har med frivillige aktører, sier byråden som er ansvarlig for integreringsarbeidet i hovedstaden.

Byene som deltar i kartleggingen svarer på et spørreskjema, mottar et ekspertbesøk med vurderingsrapport og rangeres på ni ulike områder. Oslo gjør det best på områdene politisk vilje, flerkulturell forståelse og engasjement, og språkinnsats.

Resultatene presenteres på konferansen Intercultural Cities Milesone Event i Dublin 6. — 8. februar i Dublin, Irland, der byråd Bjercke er tilstede. Bjercke påpeker at byrådets politikkdokument Mangfoldets muligheter — om OXLO Oslo Extra Large (PDF), er en omfattende gjennomgang av arbeidet for å gjøre Oslo til et godt arbeids- og bosted for en by i sterk vekst.

— Byrådssaken om OXLO er et bidrag til å synliggjøre byens attraktivitet i europeisk sammenheng, og jeg gleder meg til å kunne drøfte dette med andre politikere på konferansen i Dublin, sier byråden for kultur og næring.

Les mer om InterCultural Cities Index på culturalpolicies.net.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**