Hvorfor?

Hvorfor er det så viktig for AP og KrF at Verdal kommune skal være “anderledeskommunen” ved utregning av tilskudd til barnehagene i kommunen?

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


For et år siden fremmet Venstre et forslag om at Verdal skulle benytte et system for utregning av tilskuddet som var utarbeidet av KS i samarbeid med Private barnehager, men forslaget fikk bare 11 stemmer. I siste kommunestyre hadde Høyre et nesten tilsvarende forslag. I år oppnådde forslaget 15 stemmer.

I Venstre skjønner vi ikke at flertallet synes det er så viktig at vi skal ha vår egen utregningsmåte når det hevdes at resultatet for barnehagene blir det samme. Når det er viktig for de private barnehagene at vi følger samme modell som andre kommuner, med et par viktige justeringer, synes vi at kommunen kan være så raus at vi imøtekommer deres ønske.

Vi trenger et godt samarbeid mellom kommunen og de private barnehagene. Vi ønsker ikke negative oppslag i avisene på grunn av kommunens steile holdning.

Venstre sier ja-takk til både kommunale og private barnehager og ønsker at vi skal fortsette likebehandlingen av barnehagene i kommunen— men vi bør endre forskriftene ved 3. gangs behandling i 2014 slik at vi også får et godt samarbeidsklima

Verdal, 03.02.2013
Brita Kleven Thorsvik, Verdal Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**