Er uenig i ØRUs Handlingsplan for samferdsel

Øystein Smidt tar til orde for flere endringer i det fremlagte forslag til ØRUs Handlingsplan for samferdsel i kveldens formannskapsmøte. Særlig sterkt reagerer Øystein Smidt på at stasjonsutvilingen på Årnes er satt med middels høy viktighet, mens både Jessheim og Eidsvoll er foreslått prioritert høyt i planen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


ØRUs handlingsplan for samferdsel er en oppfølging av felles samferdselsstrategi som ble lagt frem for kommunestyret og vedtatt med flere innspill i kommunestyrets møte 6. september 2011. Nes Venstre fremmet i dette møtet flere forslag som ble enstemmig vedtatt i kommunestyret og oversendt ØRU. Ingen av disse ser ut til å være ivaretatt i ØRUs forslag til handlingsplan.

I kveldens formannskapsmøte fremmet Smidt flere endringsforslag for å ivareta tidlligere vedtak.
Blandt annet foreslo han å sette viktigheten på utviklingen av Årnes stasjon til høy, og spesifisere behov for krysningssport på Kongsvingerbanen og et differensiert togtilbud. Alle innspillene ble meget positivt mottatt og enstemmig vedtatt.

Rådmann og ordfører regnet med at også andre kommuner kunne komme med innspill og at dokumentet ville få en ny runde før det videresendes fylket som innspill til NTP.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**