Medlemsmøte: Samferdselsutfordringer i Bergensområdet – veier vi trenger og veier vi må styre unna

Fylkestingsgruppen i Hordaland og bystyregruppen i Bergen inviterer til medlemsmøte om samferdselsutfordringer i bergensområdet mandag 18. februar.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


Samferdselsutfordringene i Bergen står bokstavelig talt i kø. Hvert døgn kjører over 62000 biler over Danmarks plass. Om vinteren blir luftkvaliteten helsefarlig og året rundt taper næringslivet millioner av kroner på å stå i kø. Venstre ønsker å løse disse utfordringene, og da trenger vi hjelp av deg.

Julie Andersland

Foto: Tor Blaha

For miljøpartiet Venstre er det ingen tvil om at trafikkveksten må skje med buss og bybane. Samtidig er det ikke tvil om at noen veier må bygges. Nå lanseres det stadig nye veiforslag som partiet ikke har tatt stilling til. Hvilke prosjekter er gode og hvilke må vi styre unna?

Hva er den beste løsningen for Ringvei Øst? Bør vi si ja til Bergen Næringsråd sitt forslag om Arnatunnel? Hvilke ringveier trenger vi? Hvor bør innslagspunktet for Skansentunnelen være, eller trenger vi kanskje ikke Skansentunnelen i det hele tatt? Skal det være krav om eget kollektivfelt på alle nye veier? Er de nye jernbaneforslagene gode eller fullstendig urealistiske? Ikke minst: Hva bør prioriteres?

Alf_Helge_Greaker_pressebilde

Foto: Tor Blaha

Disse problemstillingene og mer skal vi diskutere på dette medlemsmøtet. Der stiller Julie Andersland, som er gruppeleder for bystyregruppen og nestleder i komité for miljø og byutvikling og Alf Helge Greaker, som er nestleder i samferdselsutvalget på Hordaland Fylkesting.

Medlemsmøtet starter med en innledning fra avdelingsdirektør i Statens Vegvesen i Hordaland, Olav Finne. Deretter blir det en diskusjon og åpent for spørsmål.

Møtet finner sted 18. februar i Wigandgården (Agnes Mowinckelsgate 6) klokken 1900.

Kontakt:
Mathias Fischer
Organisasjonssekretær, Venstres fylkestingsgruppe og bystyregruppe
950 34 940
[email protected]

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**