– Vi markerer allmenn stemmerett, ikke stemmerett for kvinner

På kvinnedagen presenterer vi Åsta Årøen, leder for Norges Venstrekvinnelag. Her snakker hun om Venstrekvinnelagets rolle både i Stemmerettsjubileet og Venstres vekst.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


I februar arrangerte Norges Venstrekvinnelag seminar på litteraturhuset i anledning Stemmerettsjubileet. Her talte både Gunnhild Ramm Reistad fra Norsk Kvinnesaksforening om "Kvinner og stemmerett, demokrati og deltakelse” og Per Magnus, Sandsmark, stortingskandidat fra østfold Venstre, om "Kvinner i 100 – hva bør Venstre gjøre?”. Dama som har hatt hånden på skuta, både når det gjelder seminaret og Venstrekvinnelaget, er Åsta Årøen.

Hvordan plasserer Norges Venstrekvinnelag seg i Stemmerettsjubileet 2013?

Åsta_Årøen_pressebilde_2011_kvadratisk

Foto: Tor Blaha

Det er i år 100 år siden stemmerett for kvinner vart innført. Utover retten til å påvirke generelt, var det også eit mål og ein konsekvens med denne ordninga å få eit breiare perspektiv inn i politikken. Dette tror eg fortsatt er eit mål med Norges Venstrekvinnelag (NVKL) og ein konsekvens av å ha NVKL.

Det er også viktig å få frem at eg ikkje liker uttrykket “stemmerett for kvinner”. Vi burde kalle det allmenn stemmerettsmarkering.

Kvinner har hatt allmenn stemmerett i 100 år. Hvorfor trenger vi Venstrekvinnelaget i 2013?

Åsta_Årøen_pressebilde_2011_kvadratisk

Foto: Tor Blaha

Venstrekvinnelagsaktivitet bidrar til rekruttering, samt at fleire kvinner får eit fellesskap i Venstre, og i det heile, meir aktivitet! Det store målet er at Venstre skal bli større, skape meir politkk og bidra til å styre Norge i rett retning. Vår innsats bidrar til det.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**