Klager på etablering av takterrasse

Rådmannen tar klage fra Hanne Grotjord (eier av Hasdalgata 17) til følge og innstiller overfor Miljø- og teknisk komité å ta klagen til følge og dermed omgjøre sitt tidligere vedtak om å tillate etablering av takterrasse i Trappegata 8.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**

 Er det greit å ta i bruk et flatt tak som en takterrasse i bakgården - og som få eller ingen forbipasserende ante fantes?

Er det greit å ta i bruk et flatt tak som en takterrasse i bakgården – og som få eller ingen forbipasserende ante fantes?
Foto: Jan Einar Henriksen

Behandlingen av byggesøknaden ble iflg saksframlegget først utsatt for befaring før Miljø- og teknisk komité i sak 53/12 vedtok å gi dispensasjon i h.h.t innsendte tegninger, dog uten å godkjenne oppløft mot øst. Takvinkelen blir som tidligere.

I begrunnelsen skrev de blant annet at tiltaket ligger innenfor begrepet om å legge tilrette for at gamle Risør opprettholder og gradvis utvikler sine sentrumsfunksjoner for boliger… samt at nabo vest for søker (klagers eiendom) ligger høyt over gateplan og ikke blir vesentlig berørt.

Nå er klagen gitt oppsettende virkning og Miljø- og teknisk komité skal behandle klagen i sitt møte 7 februar 2012.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**