– Jeg vil ha to fra Agder på tinget

Venstre-leder Trine Skei Grande gjestet i dag årsmøtet til Agder Venstre. Forsamlingen møtte en partileder som er klar for valgkamp og klar for ny regjering med en tydelig grønnfarge! – Vi driver politikk for å få til noe. Det er derfor vi skal inn i regjering, sa Skei Grande til årsmøtet, og slo igjen fast at det skal skje sammen med Høyre og KrF.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


– Etter valget i september vil jeg ha to fra Agder på Stortinget, og jeg har stor tro på dere.

Slik åpnet Skei Grande sin tale til årsmøtet i Agder Venstre søndag. Og partilederens ambisjoner for valget 2013 er tydelige:

– Vi ønsker å danne regjering sammen med Høyre og KrF. Vi driver med politikk for å få til noe, og vi skal inn i regjering for å få gjennomslag for Venstres politikk. Et Høyre som må lene seg mot sentrum, er noe annet enn et Høyre som må lene seg mot ytterste høyre.

Trine Skei Grande årsmøte Agder Venstre 2013

Foto: Eva Kvelland

.
Førstekandidat Hans Antonsen brukte store deler av sin tale til årsmøtet lørdag til å snakke om viktigheten av en offensiv klimapolitikk, og pekte på at politikken lengter etter en ærlighet i denne saken. Søndag fulgte partilederen opp, og brukte store deler av sin tale på å slå fast hvor viktig det er for Venstre å bevare sårbare havområder:

– Noe av det viktigste for oss er å sikre at Lofoten/Vesterålen ikke blir utbygd. Det klarte vi forrige gang vi satt i regjering, og det skal vi også klare nå. Jeg vil heller sitte i en regjering som ikke bygger ut Lofoten/Vesterålen, enn å sitte utenfor en regjering som gjør det. Og her på Sørlandet har dere deres eget Lofoten.

Skei Grande brukte også mye tid på å snakke om skole og kunnskap:

– For Venstre handler skolepolitikk om den gode læreren og om respekt for kunnskap. Ikke om lovfesting av bananer og ufaglært leksehjelp. Den viktigste innsatsfaktoren i klasserommet er læreren! Det er der vi må ha fokus.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**