Nei til konsekvensutredning av Lofoten og Vesterålen

-Venstre i Møre og Romsdal sier ja til miljø og fiskeri, og nei til åpning av Lofoten og Vesterålen for oljevirksomhet. Sammen med Møre, er Lofoten og Vesterålen blant de aller viktigste havområder for framtidig utvikling av norsk fiskerinæring. Stortingskandidat for Venstre i Møre og Romsdal Pål Farstad skriver dette i en pressemelding.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


Pressemedling:

Pål Farstad på Venstres landsmøte 2011

Foto: Thomas Havro Hansen

Venstre i Møre og Romsdal sier ja til miljø og fiskeri, og nei til åpning av Lofoten og Vesterålen for oljevirksomhet. Sammen med Møre, er Lofoten og Vesterålen blant de aller viktigste havområder for framtidig utvikling av norsk fiskerinæring. Områdene utenfor Lofoten og Vesterålen er ikke bare viktig for fiskere hjemmehørende i nord, men i høyeste grad også for fiskere fra Møre og Romsdal. Når programkomiteen i Arbeiderpartiet nå vil åpne for konsekvensutredning av Lofoten og Vesterålen, konstaterer vi at miljø og fiskeri er tilsidesatt.

Petroleumsvirksomheten er av stor betydning for Møre og Romsdal, og Venstre er opptatt av at sektoren får utvikle seg. Derfor er det viktig å få fram at petroleumssektoren i den store sammenheng har enorme havområder utenfor norskekysten tilgjengelig for sin virksomhet. Det er de mest sårbare områdene vi er opptatt av å beskytte.

Pål Farstad, 1. kandidat fra Møre og Romsdal til Stortinget (V)

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**