Årsmelding fra fylkestingsgruppa i Aust-Agder 2012

Etter valget i 2011 fikk Venstre to faste representanter i fylkestinget i Aust-Agder:
Marianne Sigurdson Lyngvi og Øystein Haga, melder fylkestingsgruppa i øst i årsmeldinga si.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


Venstres to representanter var nødvendig for, sammen med H, Sp, Krf, danne grunnlaget for posisjonens flertall. I tillegg støtter P.P oss.

 Varamedlem Dag Jørgen Hveem og de to fylkestingsmedlemmene Marianne Sigurdson Lyngvi og Øystein Haga.

Varamedlem Dag Jørgen Hveem og de to fylkestingsmedlemmene Marianne Sigurdson Lyngvi og Øystein Haga.
Foto: Jan Kløvstad

De tyngste vervene ble fordelt slik:
Øystein er gruppeleder og medlem av fylkesutvalget og Samferdselskomiteen.
Marianne er leder for Kultur og Næringskomiteen og medlem i Aust-Agder Næringsselskap.
Fylkestinget har hatt 5 hovedmøter, 5 komitemøter og 2 temamøter.
Fylkesutvalget har møte hver måned og i tillegg kommer temamøter, budsjettmøter og møter med KS og fylkesutvalgene i Vest-Agder og Telemark.

Den store utfordringen i 2012 ble synlig da budsjettbehandlingen startet. Fylket har for høye driftskostnader. Man bruker ca. 50 mil. fra oppsparte midler på driftsfond og i tillegg det samme beløpet ment å brukes på vei, for å saldere budsjettet for 2013 og økonomiplanen 2013-2017. Dette kan ikke fortsette. Venstre har vært pådriver for å få andre rutiner vedrørende budsjettarbeidet. Det innebærer blant annet at politikere kommer mye tidligere inn i prosessen. Posisjonen er nå enig om dette og det er allerede avtalt møter for igangsetting av dette arbeidet. Den nye posisjonen har bedt om en gjennomgang av tjenestetilbudet som vil innebærer en kuttprosess med de konsekvensene det vil få. Politikken som vil bli ført de nærmeste fire åra bli preget av dette.

Av andre større saker der Venstre har hatt et divergerende syn er bl.a.:
utbyggingen i Barbu, verneområder på Hovden, og kjøpesenterplanen som nå endelig er på plass. Ellers har vi vært en tydelig røst for et Agder, sterkt fokus på likestilling, samferdsel og næringspolitikk.

Slik vi ser det er den viktigste rollen vi har er å synliggjøre en god sosialliberal politikk ved å benytte mulighetene i alle de små og store sakene som vi behandler gjennom møtene i posisjonen, i komiteene, i fylkestingsalen og i fylkesutvalget.
Vi har en bestemt følelse at våre stemmer blir lyttet til og selv om vi bare er to representanter, utgjør vi et godt team og er en aktiv duo.

Marianne Sigurdson Lyngvi og Øystein Haga, gruppeleder
Aust-Agder fylkesting for Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**