Skien Lufthavn

Les Vardens artikkel ” Alene mot alle” 30.01 vedr Skien Lufthavn og skrevet i forlengelse av møtet i Skien formannskap. Jeg har en kort kommentar – til motstandere av lufthavna – og til nyhetsredaktøren:

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**

Signy Gjærum

Om man velger bruke avstand/ kort vei ( til Torp) som trumfkort for å legge ned Skien Lufthavn, skal vi da argumentere slik også vedr hvor langt dobbelsporet jernbane skal gå, hvor kulturhus, idrettsanlegg, sykehjem, barnehager, skoler- også videregående skoler – skal lokaliseres? Er det altså greitt at bedrifter flytter ut? Hvilke andre gode tiltak og tilbud kan vi outsource til Grimstad eller Sandefjord ? Behøver vi for så vidt opprettholde noe som helst i Grenland, det er kort vei til f. eks til Oslos kulturtilbud, kun 1t og 45 min over Siljan. Og det er bare en liten time fra Bø til Skien. Selvsagt ikke brukbar logikk overhodet, dette er et overforenklet syn på samfunnsutvikling.

Jeg konstaterer at andre lokalsamfunn/ regioner slår ring rundt sine infrastrukturtiltak, – og vinner fram overfor nasjonale myndigheter- ikke så her. Jeg støtter Skien Lufthavn som det supplerende infrastrukturtiltak det er, som den viktige arbeidsplass den er. Og mener dèt er utgift til inntekts ervervelse for vårt lokale samfunn- og regionen også. Jeg ville forøvrig prioritert flyplass framfor fotballarena, om jeg hadde vært i posisjon til det når vedtak ble fattet….Er ikke det minste i tvil om det!

Venstres bystyremedlemmer vil bidra til at flyplassen får et velfungerende styre og vil gi styre og administrasjon arbeidsro. Derfor foreslo vår varaordfører Tønnessen en hurtigarbeidende valgkomite som også bør vurdere å utvide styret til 5 medl og evt slik at en ansattevalgt representant går inn i styret. Varden ironiserer over at ingen i formannskapet hadde " så mye som et fornavn å bidra med". Venstre hadde allerede da gode navn som nå blir å spille inn til valgkomiteen, og det med både for- og etternavn (!)

Signy Gjærum

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**