Venstre stemte for utbygging av Siragrunnen

I Fylkesutvalget tirsdag stemte Venstre for å anbefale utbygging av offshore vindpark på Siragrunnen utenfor Flekkefjord og Sokndal. Av de totalt 15 utvalgsmedlemmene så stemte 14 for at Siragrunnen gis konesjon til utbygging.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**

Offshore wind, vindpark, vind, vindmølle
 Leder i Rogaland Venstre, Kjartan Alexander Lunde

Leder i Rogaland Venstre, Kjartan Alexander Lunde
Foto: Mari Halvorsen

Vindparken på Siragrunnen er planlagt med nesten fire ganger så stor produksjon som vindparken på Høg-Jæren. Siragrunnen vil få en installert effekt på inntil 200 MW, og 790 GWh årlig kraftproduksjon som tilsvarer forbruket til ca. 40.000 husstander.

Det pågår en høringsrunde fram til 10. februar om hvorvidt Siragrunnen skal gis konsesjon. Fylkesutvalget er en av flere aktører som gir uttalelse før NVE tar den endelige avgjørelsen. Fylkesutvalget avgir høringsuttalelse på vegne av fylkeskommunen og regnes som en viktig høringsaktør.

Lederen i Rogaland Venstre, Kjartan Alexander Lunde, gleder seg over anbefalingen fra fylkesutvalget.

— Siragrunnen har unike forutsetninger for å ha offshore vindkraft. Dette gir vårt fylke en god mulighet til å få Norges første offshore vindkraftpark, kommenterer han til Aftenbladet.

Les også: Vil ha fortgang i Norsk offshore vind

Det er oljeskattekontorets prinsippavgjørelse fra ifjor om at vindkraft til havs skal omfattes av de samme skattereglene som olje og gass, som kan gjøre Siragrunnen Vindpark lønnsom.

— Offshore vindkraft vil være en viktig del av klimaløsningen. Utbygging av Siragrunnen vil gjøre det enkelt og relativt billig å elektrifisere driften av nye, norske oljefelt slik som Johan Sverdrup-feltet, sier Lunde.

Les artikkelen i Aftenbladet

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**