Nytorget – en skamplett i Stavanger sentrum

Mandag 21. januar var Per A. Thorbjørnsen i Stavanger Aftenblad og snakket om hvordan Nytorget har blitt mer og mer forfallent og mindre og mindre blir gjort.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**

Nytorget

Foto: Venstres bystyregruppe i Stavanger

I 2006 ble de opprinnelige reguleringsplanene for Nytorget vedtatt. Planen var at det på Nytorget skulle bygges en parkeringsplass, det ble også snakk om å flytte Tinghuset til Nytorget.

Planene ble endret, man bestemte seg for at de nevnte parkeringsplassene heller skulle bygges under Bergeland, og Tinghuset skal heller plasseres nede med jernbanen. Spørsmålet er da hva man skal gjøre med Nytorget.

Det er akkurat det Per A. Thorbjørnsen spør om, Nytorget står nemlig nå i en reguleringsplankø. Det er så mye mer som må gjøres andre steder før man kan finne ut hva man skal gjøre akkurat her. I mellomtiden forfaller Nytorget mer og mer.

Thorbjørnsen spør seg ikke bare om hva man skal gjøre med Nytorget, han spør om når. Nytorget kan ikke stå mye lengre på vent.

Hva man skal gjøre med Nytorget blir spennende å se, Thorbjørnsen drømmer hvertfall om noe lignende kunstnerstrøket Montmatre i Paris.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**