Venstre satser på alternative løp i yrkesfagene

Venstre har i fylkestinget tatt initativ til en vurdering av de ulike yrkesfagmodellene, som nå er til politisk behandling. – Mangfold er viktig for å sikre valgfrihet for yrkeselevene og for å få ned frafallet, sier Venstres representant i opplæringsutvalget, Grete Line Simonsen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


Vurderingen viser gode erfaringer med modeller som gir eleven full opplæring i bedrift eller parallelt mellom skole og bedrift. – For mange elever kan det å komme tidlig inn i bedrift, være nøkkelen til suksess. Utfordringen er å få flere elever til å velge de alternative løpene, mener Simonsen.

Grete Line Simonsen

Foto: Ukjent

– Derfor ønsker Venstre å gjøre det mulig å søke seg til disse utdanningene gjennom Vigo.no, der elevene også søker om skoleplass. Vi må få på plass flere avtaler med bedriftene og synliggjøre mulighetene som finnes, sier Grete Line Simonsen. Hun fikk gjennomslag for å klarhet i hvilke løp det er mulig å få inn i Vigo.no, med sikte på å gjøre dem søkbare for elevene.

Venstre mener også at det er viktig å få ut informasjon til rådgivere og elever om hva som eksisterer av tilbud. – Altfor mange elever vet ikke om hva slags tilbud som er der, så vi må gjøre en innsats for å få ut budskapet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**