Spør om klima- og miljørapportering

Venstres Per Einar Weiseth etterlyser klima- og miljørapporten for 2011. -Når kommunestyret gjør vedtak skal det være unødvendig at vi som representanter må etterspørre gjennomføringen gjentatte ganger. Dette er ikke bare en sløsing med tid, men også uærbødig ovenfor et folkevalgt organ, mener Weiseth. Han tar opp saken i et spørsmål til ordføreren på onsdag.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**

Per Einar Weiseth

Foto: Fotograf Hattrem

I kommunestyremøtet den 23. mai i 2012 ble det vedtatt at den manglende rapporteringen av klima- og miljøplan i årsberetningen for 2011, skulles lages som et tillegg til den så langt fremlagte årsberetningen. Jostein Trøite påpekte denne mangelen og fremmet et forslag om utsettelse som falt. Venstre fremmet så forslaget om et tillegg som ble vedtatt med 20 mot 12 stemmer.

Pr oktober i fjor var dette tillegget fortsatt ikke lagt frem for kommunestyret. Under behandlingen av tertialrapporten i kommunestyremøtet den 31. oktober, etterlyste jeg derfor tillegget. Ordfører og rådmann hadde behov for å samråde seg noe før de avga sitt svar, men svarte at tillegget skulle bli laget.

Nå skriver vi 2013 og fortsatt mangler rapporteringen av klima- og miljøplan for 2011.

Når kommunestyret gjør vedtak skal det være unødvendig at vi som representanter må etterspørre gjennomføringen gjentatte ganger. Dette er ikke bare en sløsing med tid, men også uærbødig ovenfor et folkevalgt organ.

Det er også alvorlig med tanke på sakens innhold. Kommunens årsberetning for 2011 er mangelfullt lagt frem uten en vesentlig del av innholdet. Klima og miljø er en sentral del av kommunens drift, og et viktig redskap for å påse at kommunen drives i samsvar med de prioriteringer som vi gjør. Hva om en bedrift som Norske Skog eller Kværner hadde glemt tilsvarende?

Det er useriøst å glemme av denne delen av årsberetningen i første omgang, og amatørmessig at det ikke er rettet opp i samsvar med kommunestyrets vedtak så sent som åtte måneder senere.

Når vil ordføreren sørge for at klima- og miljørapporteringen for 2011 blir lagt frem, og hvordan vil han sikre at rapporteringen for 2012 er på plass som en del av årsberetningen for 2012?

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**