Svar til Ekornholmen og Bratvold (AP): Saklighet og raushet

Eidsvoll Venstres leder har blitt utsatt for gjentatte angrep fra Ap for ting hun skal ha sagt og gjort i tiden som representant for Bygdelisten og FrP, senest av Astrid Ekornholmen og Bjørg Bratvold i RB (14.01) og EUB (16.01). Idag står Kjersti Almåsvolds svar “Saklighet og raushet” i EUB. Vi begrunner her hvorfor vi gjengir svaret på vår nettside.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


I gårsdagens EUB stod innlegget fra Ekornholmen og Bratvold (“Politikk og mobbing”) på trykk, i tillegg til at det var laget et redaksjonelt oppslag over en helside, om påstandene om mobbing i formannskapet i forrige periode (2007 – 2011).

Eidsvoll Venstres leder Kjersti Almåsvold har tidligere representert henholdsvis EDB og FrP som folkevalgt i Eidsvoll, og angrepene handler om forhold fra den tiden. Når Eidsvoll Venstre likevel velger å gjengi Almåsvolds svarinnlegg, er det fordi det klargjør også Venstres syn på tonen i lokalpolitikken – og forslag fra Venstre for å unngå beskyldninger om mobbing etc. fremover i tid.

Dette innlegget står på trykk i EUB idag 17.01:

Saklighet og raushet

Jeg er usikker på hensikten med innlegget “Politikk og mobbing” i RB 14.01 fra Bjørg Bratvold (Ap) og Astrid Ekornholmen (Ap) med kritikk til en mengde personer, bl.a. sin egen vareordfører. Hvorfor kommer dette nå? Når det oppstår situasjoner vi ikke liker, må vi ta det umiddelbart, ikke mange år etter. Vi bør også være voksne nok til å ta det med de det gjelder først. Jeg setter pris på at folk gir meg beskjed om hvordan de opplever meg, på godt og vondt. Slike tilbakemeldinger gir meg mulighet til å vokse som menneske, men må vi grave opp nytt grums fra fortiden? Jeg har også mye jeg kunne sagt om personers opptreden i forrige kommunestyreperiode, men jeg finner det lite relevant. Jeg håper Bratvold tar i mot min beklagelse og at vi framover kan møtes med et gjensidig ønske om at ingen skal føle seg mindre i vårt nærvær – og om det skjer, så skal vi ta det opp på en respektfull måte umiddelbart.

I denne perioden er jeg medlem av et utvalg som Ekornholmen leder. Hvis hun opplever meg slik som hun beskrev i innlegget har hun mulighet til å ta det opp direkte med meg. Jeg har ingen signaler fra henne om slik oppførsel. Hun har derimot rost Venstre for mange gode politiske initiativer og i en direkte henvendelse takket meg for konstruktivt samarbeid og bidrag.

Venstres kommunestyrerepresentant Knut Bakkehaug har på vår internettside 06.01 tatt et oppgjør med flere uheldige sider ved møtekultur og hvordan partier og personer forholder seg til hverandre. Venstre ønsker ikke en slik kultur. Derfor sier vi i fra når vi mener noen blir uriktig behandlet, ref. rådmannen. Fremover skal vi ta det i møtene vi er tilstede i og si fra hvis vi opplever at noen blir fortiet, oversett, latterliggjort eller utsatt for personangrep. Venstre ønsker at politikken i Eidsvoll skal handle om saker og ideer. Vi skal kunne være uenige og argumentere for egne forslag og mot andres på en saklig måte. Vi skal også være rause mot hverandre som personer. Eidsvoll er ikke større enn at vi skal kunne se hverandre i øynene når vi møtes utenfor politikken; på butikken, biblioteket eller andre steder.

Venstre er tilhenger av åpenhet, og vi kan godt gjenta og utvide et forslag vi har tatt til orde for tidligere: At møter i kommunestyret, formannskapet og hovedutvalgene som er åpne for publikum overføres på web-TV via kommunens nettside. Da kan alle danne seg et inntrykk av de folkevalgtes oppførsel og den jobben de gjør for sitt parti, velgerne og kommunens beste. Kanskje kan det også virke preventivt og bidra til at tonen blir noe mindre sarkastisk. Vi tar gjerne et felles initiativ med Ekornholmen og Aps gruppe for å få gjennomført en slik løsning. Den bør øke den politiske interessen i Eidsvoll, og være til alles beste.

Kjersti Almåsvold,
leder Eidsvoll Venstre


Aps gruppeleder Hans Arvid Øberg har tidligere angrepet Kjersti Almåsvold. Knut Bakkehaug, kommunestyrerepresentant for Venstre siden 2007 og leder i perioden 1996 – 2012 gav Øberg et svar.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**