– Modige kvinner har satt dagsorden

I anledning hundreårsjubileet for almenn stemmerett i Norge, vil vi løpet av året legge ut en rekke mikro-intervjuer med aktuelle personer. Først ut er Trine Skei Grande.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**


Trine Skei Grande leder ikke bare Norges eldste parti, men også den første stortingsgruppen bestående utelukkende av kvinner. Hun er første kvinne ut i vår serie med mikro-intervjuer i forbindelse med Stemmerettsjubileet 2013.

Hva har innføringen av allmenn stemmerett for kvinner betydd for utviklingen av Norge?

Trine Skei Grande

Foto: Bård Ek

– Kvinners engasjement og evne til å mobilisere har helt klart gitt utslag på politikken når vi ser oss tilbake de siste hundre årene. Vi hadde ikke hatt den likestillings-, familie– og helsepolitikken vi har i dag hvis det ikke hadde vært for modige kvinner som har satt spørsmålene på dagsorden og levert forslag til løsninger.

Venstre har stått i spissen for utvidelse av stemmeretten, nå sist med forslag om stemmerett til 16-åringer. Hvor går grensen for hvem som bør ha stemmerett?

Trine Skei Grande

Foto: Bård Ek

– Som liberaler tror jeg kampen om utvidelse av stemmerett hele tiden har handlet om å stå på barrierene for likebehandling av menn og kvinner og ta inn over seg utviklingen vi mennesker hele tiden driver fremover. Det har vært i tidsånden hele tiden med de nye utvidelsene som har vært gjennomført og det er i vår tidsånd å senke den nok en gang. Jeg er i hvert fall helt sikker på at det vil være nye barrierer fremover også som må møtes med debatt og gode argumenter.

Mikro-intervjuet ble først publisert hos Nes Venstre.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**