Mullaene i Iran opprettholder etterretningsnettverk i Tyskland og Østerrike

Iranske regimets beryktede Ministre av Intelligens og Sikkerhet departementet opprettholder et “betydelig nettverk” i Tyskland og Wien, hovedstaden i Østerrike, skriver Kamal Khoshnood i Iranske Politiske Fanger for Fritt Iran (IPFFI)

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


De landene er angivelig fulle av MÕIS agenter,” viser den nylig publiserte rapporten fra Pentagon og amerikanske kongressbiblioteket.

Den 64 siders rapporten viser til sentrale virksomhetsområder” av MÕIS, og det påpekes at “i Europa opprettholder MOIS et betydelig nettverk i Tyskland.” I januar 2011 rapporterte Tysklands innenriksminister Hans-Peter Friedrich og Heinz Fromm, sjef for føderale kontoret for vern av grunnloven (tysk tilsvarende FBI), at hovedansvaret for MÕIS er “å overvåke opposisjonsgrupper i og utenfor Iran og slåss mot dem.”

Ifølge rapporten har MOIS også vært aktive i å samle informasjon om politikk, økonomi og vitenskap i Tyskland, og det legges til: “De fleste etterretningsaktiviteter mot Tyskland blir utført av denne tjenesten [MOIS]” Rapporten bemerker også: “Den iranske Ministre av Intelligens søker å tiltrekke tyske borgere å samarbeide med departementet. Dette gjelder borgere som ofte reiser til Iran for å besøke sine familier eller for virksomheten. ”

Wien, hovedstaden i Østerrike, er angivelig full av MÕIS agenter. Det er på grunn av det fortsatt gode forholdet mellom Iran og Østerrike siden revolusjonen i Iran. Etter den amerikanske gisselkrisen,noe som resulterte i fordømmelse av mange land husker vi at Østerrike samarbeidet med Iran på mange måter og det var et av de få landene som ikke var bekymret i det hele tatt. Blant annet var den høyre-ekstreme Jörg Haider på besøk i Iran. Det ser ut til at Iran bruker dette forholdet ved å utplassere sine etterretningsoffiserer i Østerrike. Det har blitt rapportert at MÕIS agenter forsøkte å identifisere anti-islamske republikk politiske aktivister og truer med å slå dem.
Ifølge en rapport utarbeidet av bekjempelse av terrorisme Teknisk Support Office (CTTSO) var det iranske regimets departement for etterretnings – og sikkerhetstjeneste (Mois), psykologisk krigføring mot Folkets Mojahedin Organization av Iran (PMOI / MEK) et av de viktigste målene. Dette startet Mois allerede under Golf krigen i året 1991.

Den 64 siders rapporten understreker: “MOIS rekrutterte tidligere medlemmer av Mojahedin-e-Khalq (MEK) i Europa og brukte dem til å lansere en desinformasjonskampanje mot MEK.”
Den årlige rapporten fra Tysklands føderale kontor for beskyttelse av Grunnloven (BFV) publiserte september 2012 at: “MOIS sin hovedoppgave er å identifisere og kartlegge opposisjonsgrupper i og utenfor Iran. Den iranske regimets å spionere aktiviteter mot Tyskland er i hovedsak utført av MÕIS. Et annet hovedtema i regimets spionaktiviteter omfatter identifisering av over 50 000 eksil-dissidenter bosatt i Tyskland. I denne forbindelsen er Folkets Mojahedin Organization av Iran (MEK) og Nasjonalt råd for Motstand mot Iran (NCRI) er spesielt utsatte i det iranske regimets spionaktiviteter. ”

Iranske Politiske Fanger for Fritt Iran (IPFFI)

Kamal Khoshnood 14-01-2013

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**