Et trygt og levende Ski sentrum

Akershus skal vokse mye i årene som kommer og Ski kommune vil få sin andel av veksten. Det fører til store utfordringer for et allerede presset veinett i Ski sentrum. -Hver Ski-beboer vi får over på sykkel, vil føre til færre biler i sentrum, mener nestleder i Ski Venstre Camillla Hille.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


Levende sentrum

Ny veg- og gateplan for Ski sentrum ble nettopp enstemmig vedtatt av Ski kommunestyre. Det blir et viktig grunnlagsdokument for utviklingen i Ski sentrum i årene som kommer.

 Camilla Hille øsnker bedre tilrettlegging for myke trafikanter

Camilla Hille øsnker bedre tilrettlegging for myke trafikanter
Foto: Gisle Bjørneby 2011

– Vi har ikke kapasitet på veinettet vårt til å ta særlig flere biler enn vi allerde har, og det betyr at veksten som kommer må tas på andre måter enn privatbilisme mener Camilla Hille.

– Flere gående og syklende i sentrum vil skape en helt annet liv og en hyggeligere atmosfere i sentrum, tror Hille.

Hun tror det er mulig å få lang flere over på sykkel og kollektivtransport, eller rett og slett ved å ta beina fatt. Det gjelder spesielt alle som bor i Ski sentrum hvor belastningen på veinettet er tilnærmet mettet i rushtiden.

– Det blir svært viktig å tilrettelegge for myke trafikanter i årene som kommer. Når man ikke føler seg trygg langs veiene er det lett å heller bruke bilen, sier Hille.

– Vi må derfor sørge for trygge og gode alternativer som flere fortau, og flere gang- og sykkelstier, sier Hille.

– Jeg er veldig glad for at Veg- og gateplan for Ski kommune påpeker vktigheten av å tilrettelegge for myke trafikanter i Ski sentrum, sier Hille.

– Det er helt i tråd med hvordan Ski Venstre tenker, for om veksten i Ski tas med biltrafikk er jeg redd vi får et ulevelig og utrivelig Ski sentrum, avslutter Hille.

Se sak i ØB [eksternlink#http://http://www.oblad.no/nyheter/hver-person-vi-far-over-pa-sykkel-blir-en-bil-mindre-1.7633298]her[/link]

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**