Lengeværende asylbarn i Norge

Førstkommende lørdag er det duket for nasjonal markering av situasjonen til de 544 lengeværende asylbarna i Norge. Også fra Harstad Venstre støtter vi opp om markeringa; som i Harstad særskilt SV har tatt initiativ til.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


12. januar 2013 vil det bli en nasjonal markering av situasjonen til de 544 lengeværende asylbarna i Norge.

Etter en mye omdiskutert beslutning i Høyesterett 21. desember står mange av disse i fare for å bli sendt til et land de ikke kjenner. Mange av dem er født i Norge, alle har levd store deler av livet sitt her, og kjenner ikke noe annet land.

Nok er nok — ny behandling for de lengeværende asylbarna!

I Barn på flukt-meldinga har Stortinget sagt at dagens praksis overfor de 544 lengeværende asylbarna er for streng i forhold til lovens intensjon. De sa også at det skal komme en praksisendring der hensynet til barnas beste skal vektlegges mer enn i dagens praksis.

Dommen i Høyesterett 21. desember viste at dagens lovverk ikke er tilstrekkelig for å sikre barnekonvensjonens stilling når det gjelder asylbarna. Dommerne ga UNE rett til å vekte innvandringsregulerende hensyn framfor prinsippet om barns beste, selv om barna i disse sakene har levd hele sine liv i Norge.

Dermed er ballen kastet over til politikerne. Det er de som har makt til å endre regelverket. Nå må politikerne sørge for handling!

Aksjonen krever av Stortinget:
– Strakstiltak og en ny forskrift som klart slår fast at barns beste skal gå foran innvandringspolitiske hensyn.
– At FNs Barnekonvensjon skal ha forrang i saker som omhandler barn i Norge — også utlendingssaker.
– At de lengeværende barna får en ny behandling av sakene sine i UDI etter ny forskrift, med vekt på deres tilknytning til Norge, og med advokatbistand.

http://www.facebook.com/events/141067479383132/?notif_t=plan_user_invited

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**