Ikke blant de 20 beste

Risør kommune ble nevnt, men havnet ikke blandt de 20 beste kommunene i NHOs NæringsNM 2012. Kåringen ble presentert over flere sider i Dagens Næringsliv og som ventet var flere av de beste kommunene lokalisert i Rogaland med Sandnes som selve gullbyen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**

Michael installasjon - hull

Kåringen av Norges beste næringskommuner tok for seg områdene: nyetableringer, lønnsomhet, vekst og næringslivets størrelse i forhold til innbyggertallet.

At Risør ikke havnet blant de 20 beste i NHOs NæringsNM for 2012 var ikke uventet, men at vi havnet blant de 20 dårligste (lønnsomhet 20. og vekst 10. plass) i 2 av 4 utvalgskriterier er vel ikke helt der vi ønsker å være.

Urovekkende
At Aust-Agder for fjerde år på rad har en negativ trend på NHOs NæringsNM og ender på en nest sisteplass på fylkesoversikten med 2,8 poeng av 10 mulige viser at vi har noen utfordringer.

Lite synlig rådmann
Ny administrativ organisering med ansettelse av 2 kommunalsjefer skulle gi rådmannen økt kapasitet til å konsentrere seg om de to viktige områdene næringsutvikling og oppfølgning av kommunens enhetsledere. Så langt synes vi rådmannen er alt for lite synlig!

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**