En gledelig inngang til 2013 – Sultan Belay Fsahe får bli i Norge

Venstre har ved flere anledninger uttrykt bekymring knyttet til den usikre situasjonen for den utsendingstruede eritreeren Sultan Belay Fsahe. Det er derfor med stor glede, vi idag registrerer at vedtaket om å returnere Sultan er omgjort.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**


Stavanger Aftenblad rapporterer idag at den papirløse flyktningen fra Eritrea,Sultan Belay Fsahe, har fått innvilget oppholdstilltalse.

Allerede på Rogaland Venstres fylkesårsmøte i Sand i februar, vedtok årsmøtet en politisk uttalelse som krever at norske myndigheter umiddelbart avslutter forhandlinger med Eritrea for å få til en avtale om tvangsreturnering av asylsøkere. I Amnestys årsrapport fra 2011 beskrives situasjonen i landet slik: «utstrakte brudd på menneskerettighetene er rutine», og «myndighetene bruker tilfeldige arrester, fengslinger og tortur for å ramme opposisjonen, og holder tusenvis av politiske fanger under elendige forhold, mange på hemmelige steder».

https://www.venstre.no/rogaland/sola/artikkel/41975

En av de ureturnerbare flyktningene som da risikerte å bli sendt til Eritrea var Sultan Belay Fsahe. Dette var bakeren som i vinter måtte slutte hos sin arbeidsgiver Solabakeren fordi arbeidsgiver ble idømt en stor bot for å ha latt en papirløs flyktning arbeide og betale skatt.

http://www.aftenbladet.no/nyheter/lokalt/solarandaberg/Fortvilet-Sultan-mister-jobben-2916783.html

Sola Venstre har også tatt opp de sosiale forholdene til de papirløse innvandrerne i Sola. Venstres gruppeleder Anja Berggård Endresen, tok da blant annet utgangspunkt i Sultans skjebne da hun i sin interpellasjon i kommunestyret fikk flertall for at det skulle sørges for nødvendig fysisk og psykisk helsehjelp til de papirløse innvandrerne i kommunen.

Anja Berggård Endresen. LNP Stavanger 17.03.2012

Foto: Kenneth Gjesdal

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**