Julehilsen til lokallagene fra våre Stortingskandidater Pål, Britt og Olbjørn

I 2013 skal Venstre i Møre og Romsdal tilbake på Stortinget. Engasjement og iherdig innsats fra stortingskandidatene, fylkeslaget, lokallagene, Unge Venstre, kommunestyregruppene og fylkestingsgruppa er nødvendig for å få dette til.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**

Stortingssalen

Foto: RH

Etter nominasjonsmøtet i november var mye av oppmerksomheten rettet mot de tre første plassene på stortingslista. Vi som utgjør denne trioen skal vise oss tilliten verdig gjennom hard og systematisk jobbing fram til valget. Samtidig er vi avhengig av at alle med hjerte for Venstre bidrar gjennom praktisk arbeid, innspill om aktuelle tema, leserinnlegg og redaksjonelle oppslag. Vi må vises og gjøre oss gjeldende både gjennom sosiale medier og andre medier. På arbeidsplassen, på skolen, i selskap og andre møteplasser, må vi benytte anledningen til å snakke fram Venstre.

Venstresaker må fram i alle deler av fylket. Vi må vise oss fram i utdanningspolitikken, i næringspolitikken, i kulturpolitikken, i miljøpolitikken og i alle andre politikkområder. Noen ganger er det fornuftig at venstrefolk lokalt står fram med sakene alene. Andre ganger må vi som kjemper om stortingsplass være med.

Vi som står på de første plassene på stortingslista vil besøke alle kommunene og lokallagene før valgkampen starter på alvor. Det er viktig for å forankre valgkamparbeidet i lokallagene og det enkelte medlem, og det er viktig for å ha fokus på saker og spørsmål som lagene er opptatt av. Lagbygging og samarbeid mellom personer som kan serve listekandidatene er særs viktig. Hvis det er mest hensiktsmessig at det avholdes møter mellom flere lokallag i nabokommuner, gjør vi det. Her har lokallagene et ansvar.

Under nominasjonsmøtet ble det lagt fram planer om hvordan vi skal organisere oss med valgkampanjeleder og fylkessekretær. I tida fram til fylkesårsmøtet i februar må det arbeides for å få apparatet klart. Vi som står på stortingslista skal tidlig på nyåret ha klare tanker om hvordan vi ønsker det skal være. Dette vil vi holde en tett dialog med fylkesstyret om. Vi ønsker også en tett dialog med hver enkelt som har engasjement for Venstre.

En ting er sikkert, alle som ønsker å gi jernet for Venstre i 2013 skal få anledning til å gjøre det. Vi vet at vi har engasjerte og solide ressurser på mange områder. For å komme tilbake til Stortinget trenger vi alle.

Med ønske om ei fin juletid og et godt nytt år!
Pål Farstad
Britt Giske Andersen
Olbjørn Kvernberg

Topp tre

Foto: RH

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**