Boplikt, kart og terreng

Dagens AAB-leder har flere gode og viktige poeng. Saken dreier seg om “trusselen” fra administrasjonen om å pålegge boplikt på hytter i hyttefelt. Etter konsesjonsbestemmelsene i Risør kan boplikt formelt sett pålegges på enhver eiendom som er brukt som bolig. Det ville imidlertid være et kjempeparadoks dersom kommunen pålegger boplikt på en fritidsbolig i et område regulert til nettopp fritidsbolig – og det etter sterkt å ha argumentert for at ingen må bosette seg der!

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**

 At lokalavisen støtter vårt syn er bra, påpeker Dag Jørgen Hveem i denne artikkelen

At lokalavisen støtter vårt syn er bra, påpeker Dag Jørgen Hveem i denne artikkelen
Foto: Runar Nes

– AAB-lederen foreslår å rydde opp i materien, i tråd med Venstres syn; jeg har selv flagget dette overfor ordfører og i sosiale medier, sier Dag Jørgen Hveem, bystyremedlem og leder i Risør Venstre.

– I praksis kan vi foreta en harmonisering mellom plan- og bygningsloven og konsesjonsloven ved at områder regulert til fritidsbolig og til blandet formål på Holmen og i Flisvika, unntas fra konsesjonsreglene. Dette blir en variant av Tvedestrand-modellen, sier Hveem, som understreker at dette naturlig nok ikke er til hinder for at folk bosetter seg på Holmen og i Flisvika.

– Tvert i mot vil en slik harmonisering innebære større trygghet for de som ønsker å bosette seg på disse perlene, ved at en senere kjøpere av en leiligheter brukt som bolig, er trygg på å slippe bopliktkravet, påpeker Dag Jørgen Hveem, som tilføyer at Venstre vil ta saken opp i Miljø- og teknisk komité på nyåret.

– At lokalavisen støtter vårt syn, er bra. Så får vi håpe også Arbeiderpartiet og Rødt ser fornuften i dette, avslutter Hveem.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**