5,4 – og Venstremandat i Vest-Agder

5,4% og stortingsplass for Venstres Hans Antonsen i Vest-Agder, viser prognosen frå www.pollofpolls.no bygd på måling i Aftenposten og Bergens Tidende laurdag. I aust er Høgre inne med 2 og Frp ute av Stortinget.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**


Målinga viser:
Arbeidarpartiet 28,2 (-3,1), Sosialistisk venstreparti 4,0 (-1,2), Senterpartiet 4,6 (1,1), Høgre 34,7 (-0,6), Fremskrittspartiet 13,0 (2,1), Kristelig Folkeparti 6,8 (5,1) og Venstre 5,4 (-0,3). Rødt faller 0,4 til 1,3, Miljøpartiet De Grønne faller 0,3 til 0,9 mens andre parti og grupper får 1,1 prosents oppslutning, ned 1,0 prosentpoeng.

Venstres førstekandidat, ordfører Hans Antonsen

Venstres førstekandidat, ordfører Hans Antonsen
Foto: Eirik Antonsen

Denne målinga gir stortingsplass i Aust-Agder for Svein Harberg og Arne Thomassen for Høgre, Freddy de Ruiter for Arbeidarpartiet og utjamningsmandat for Kjell Ingolf Ropstad, Kristeleg folkeparti. Frp er ute av Stortinget i aust, noe partiet ofte er når meiningsmålingsinstituttet veier tala mot valresultatet i 2011 i staden for mot forrige stortingsval i 2009.

I vest gir denne målinga stortingsplass for Ingunn Foss og Norunn Tveiten Benestad for Høgre, Kari Henriksen for Arbeiarpartiet, Åse Michaelsen for Frp, Hans Fredrik Grøvan for Kristeleg folkeparti og Hans Antonsen for Venstre. SVs Alf Holmelid er også på denne målinga ute av Stortinget.
Sjå fleire detaljar på www.pollofpolls.no

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**