Gjenbruk, – ikke bare gjenvinning

På kommunestyremøtet 12.12.12 ble finansiering av oppgradering av Lofterød gjenvinningsstasjon behandlet. Nøtterøy Venstres representant Joachim Bræk Poppe-Holmdahl forsikret seg da om at det også blir lagt til rette for gjenbruk, og ikke bare gjenvinning.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**


Lofterød gjenvinningsstasjon på Nøtterøy, skal oppgraderes, utvides og ombygges. Til dette arbeidet har kommunestyret nå vedtatt å bevilge 30 millioner kroner. Det skal blant annet legges til rette for at flere typer avfall skal kunne leveres til gjenvinning.

 Ikke alt avfall er søppel

Ikke alt avfall er søppel
Foto: Sogne I Dag

Vi i Venstre ønsker også at det skal legges til rette for gjenbruk. Dette tok vi initiativ til under kommunestyremøtet 28. mars 2012.
(Se tidligere oppslag)

Mange bytter i dag ut innbo, møbler og løsøre, som har mange års levetid igjen, uten at de finner noen som ønsker å overta disse eiendelene. Vårt mål er at folk skal kunne levere inn gjenstander som egner seg til videre bruk, og at lag og foreninger skal kunne hente dette etter nærmere avtale.

Når kommunestyret nå behandlet bevilgningen til prosjektet, forsikret vi oss om at tiltaket ikke ble glemt. Rådmann Eeg kunne da forsikre om at dette skal tas med når reguleringsplanen skal utformes og behandles.

Joachim Poppe-Holmdahl

Joachim Poppe-Holmdahl

“Ikke alle har mulighet til å lagre gjenstander frem til neste loppemarked. De ser seg derfor nødt til å sende det gjenvinning”. Sier Poppe-Holmdahl i en kommentar til Tønsbergs Blad. Når vi nå kan få en gjenbruksordning, oppleves det som en vinn-vinn-situasjon for alle parter.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**