Redder Sofienbergparken barnepark

Etter forslag fra Venstre vedtok Grunerløkka bydelsutvalg denne uken å bevilge midler til drift av Sofienbergparken barnepark frem til 1. juli.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**


Sofienbergparken barnepark er den siste gjenværende kommunale barneparken i Oslo. Venstre ønsket primært å sikre videre drift i bydelens regi, men fikk ikke flertall for dette i bydelsutvalget.

• Les hele Grünerløkka Venstre sitt alterntaive budsjett her: Prioriterer valgfrihet, barn og eldre

Jarl W. Alnæs

Foto: Reidar Lerdal

Bystyret vedtok denne uken at byrådet skulle utrede et byomfattende barneparktilbud og fremme sak om dette til bystyret. Når det ikke var flertall i bydelsutvalget for å sikre driften hele året i bydelens regi, fremmet Venstre forslag om å sikre drift av barneparken til bystyret har behandlet saken om byomfattende barnepark tilbud. Dette fikk flertall med støtte fra Høyre, MdG og en representant fra SV.

– Grünerløkka Venstre registrerer at det ikke er flertall i bydelsutvalget for å drifte en barnepark i bydelens regi. Skal det være drift etter 1. juli må derfor byrådet eller bystyre overta ansvaret for byens siste kommunale barnepark, sier gruppeleder i Grünerløkka Venstre, Jarl W. Alnæs.

Ønsker byomfattende tilbud
– Grünerløkka Venstre håper innstendig at bystyret kjenner sin besøkelsestid og at et det blir opprettet et byomfattende tilbud, gjerne i Sofienbergparken, sier Alnæs.

Barnepark er et sosialt utendørs leketilbud for småbarn som ledes av voksne. Tilbudet er åpent fra kl 10 til kl 14 timer hver dag. Venstre er opptatt av at de familiene som ønsker å ha barna sine i en barnepark skal få et tilbud.

– Her er det familier, som av ulike grunner, ønsker å tilbringe mer tid med barna sine. For Venstre er valgfrihet viktig. Det er ikke politikkens oppgave å fortelle folk hvordan de skal leve sine liv, men å legge til rett for at de kan leve de gode livene de selv velger, sier Alnæs.

•Les også: "Aleksander (4) mister parken sin" i dittoslo.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**