Budsjett 2013: Nilsen om oljetanker

Bystyrets budsjettbehandling gjennomføres med sektorvise debatter. Venstres Solveig Nilsen holdt innlegg om Venstres verbalforslag om nedgravde oljetanker. – Nå finnes det mer miljøvennlige løsninger, slo Nilsen fast under gårsdagens bystyremøte.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**


Ordfører

Rundt i byen vår finnes nedgravde oljetanker. Mange er i stål, har vært nedgravd i årtier og begynner nå å ruste. Dette er potensielle miljøbomber. Ifølge Naturvernforbundet kommer også 8 % av klimagassutslippene fra bruk av olje — deriblant oljefyring.

Både kommunen, bedrifter og privathusholdninger bruker oljefyring til oppvarming. Nå finnes det mer miljøvennlige løsninger, og det finnes støtteordninger for dem som vil kvitte seg med oljefyr. Det finnes mye bra informasjon og hjelp på nettsiden www.oljefri.no

I klimaforliket er det vedtatt å utfase og etter hvert forby oljefyring. Venstres forslag er et lite steg i denne retningen. Vårt forslag er et lite, billig, men viktig miljøtiltak.

Verbalforslag er som følger:
Bystyret ber administrasjonen igangsette et arbeid med å skaffe oversikt over nedgravde oljetanker i kommunen, med det formål å forebygge uønska utslipp.

(Forslaget fikk dessverre ikke flertall i bystyret)

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**