Velkommen etter

Helt fra en av Risør Venstres bystyrerepresentanter ble kontaktet av en ung barnefar bosatt i sentrum av Risør med forespørsel om Venstre kunne jobbe for at lekeplassen i Hasdalen ble oppgradert, har Risør Venstre jobbet aktivt for å oppgradere lekeplasser i Risør. I inneværende bystyreperiode er det først og fremst Stian Lund (V) som har vært en pådriver for oppgradering av kommunale lekeplasser i kommunen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**

 Veldig greit at AP og R endelig har snudd i denne saken sier Stian Lund.

Veldig greit at AP og R endelig har snudd i denne saken sier Stian Lund.
Foto: Runar Nes

For Stian Lund (V) har gjentatte ganger tatt opp spørsmålet om lekeplasser på Søndeled, Sandnes og i Risør sentrum. Samtidig har han sørget for å ha økonomisk inndekning for sine forslag, og hver gang er hans forslag blitt nedstemt av dagens bystyreflertall (Ap og R).

– Jeg har sagt at jeg vil fortsette å fremme forslagene inntil de kommunale lekeplassene blir oppgradert, påpeker Stian Lund. Jeg ser også at Sparebanken Sør gir midler til oppgradering av lekeplassene i Hasdalen, men kanskje de heller burde gitt midlene til Frelsesarmeen eller en annen ideell organisasjon og latt kommunen selv ta hand om sine kommunale lekeplasser slik, kommunen legger opp til at private utbyggere skal etablere lekeplasser i boligfelt hvor det er privat utbyggng! Uansett dekker det private bidraget i underkant av 10 % av de stipulerte kostnadene til oppgradering av den kommunale lekeplassen i Hasdalen.

Å involvere beboere, naboer og velforeninger i valg av utstyr, utforming av lekeplassene osv er noe helt annet enn å la dem søke om midler, for det innebærer at de påføres regnskapsplikt og samtidig får de et ansvar! En ting er at en velforening søker om midler til forskjønnelse av et område, blomster, et sandlass osv – og som det allerede finnes nærmiljømidler de kan søke om i budsjettet!

Men hva om det skjer en ulykke? Er det da velforeningen som eier lekeapparatene, siden de står som kjøpere av utstyret? Blir de økonomisk ansvarlig for skader? Kommunen gir jo på sin side kun et tilskudd etter søknad! Blir ikke det en ansvarsfraskrivelse fra bystyrets politiske flertall?

Nå nytter det vel ikke å be dagens politiske flertall om å endre formannskapets forslag om å etablere et fond hvor det må søkes om midler til utrusting av lekeplasser, til å bevilge et kronebeløp til oppgradering av kommunale lekeplasser. Til det er det vel gått for mye politikk i spørsmålet.

Jeg nøyer meg derfor med å si “Velkommen etter” til det politiske flertall som nå bidrar til at vi i Risør Venstre når våre mål om oppgradering av kommunale lekeplasser, avslutter Stian Lund.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**