Budsjett 2013: Klimakutt også lokalt

Venstres Kjartan Alexander Lunde hadde fokus på klimaendringene i sitt innlegg om Stavangerbudsjettet for 2013.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**

Leder i Rogaland Venstre, Kjartan Alexander Lunde

Foto: Mari Halvorsen

Les hele innlegget under:

Ordfører,

På lørdag kom meldingen om at det er oppnådd enighet om å forlenge Kyoto-avtalen. Det er på langt nær nok, men vi har nå verfall en global klimaavtale som vi kan bygge videre på nasjonalt.

En ny rapport viser at det kan være at de menneskeskapte klimaendringene går langt raskere enn klimapanelet tidligere trodde. Det gjør at det er spesielt viktig at klimakutt også gjøres lokalt.

Stavanger sitt budsjett legger opp til flere gode tiltak som vil styrke dette arbeidet. Og ordfører, flertallet sitt budsjettforslag, styrker spesielt opp om sykkelsatsning. Det er gledelig.

Neste år får vi ennå mer fokus på dette gjennom en egen sak om oljefyrer og fossil oppvarming i vår kommune. Og vi vil fortsette det gode arbeidet som gjøres i framtidens byer. Dette er viktig for Venstre og noe vi ser fram til.

Ordfører, vi har flere gode ordfører i vår region. I et brev fra ordførerne i Stavanger, Sola og Sandnes forrige onsdag kom ordførerne med en rekke forslag som de vil arbeide for når bybanen har blitt vedtatt.

De foreslår blant annet ny bomring rundt Forus, økte bompengesatser — og rushtidsavgift. Dette er tiltak som kommer til å være upopulære blant flere av regionens innbyggere, men som er nødvendige i vår region.

Det er bra at vi har modige ordførere i vår region som tør å stå opp for slike tiltak. Venstre ønsker å gi full honnør til vår egen ordfører for hennes innsats i dette initiativet.

Ordfører, vi trenger å få bukt med køene og få ned utslippene fra transportsektoren i vår region. I det kommende året blir det spennende å se hvordan arbeidet med bybanen og kollektivtraffikken går videre framover.

Tusen takk.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**