Bedre velferdstilbud gjennom fleksibel arbeidstidsordning

Venstres Eli Aspen stemte for forsøksordningen om fleksibel arbeidstidsordning i Solstråleveien bofellesskap da “Utvalg for oppvekst” behandlet saken forrig uke. Fleksible arbeidstidsordinger har ført til flere fulle stillinger stillinger, full oppdekning av kvalifisert personale samt et bedre tilbud til beboerne i Solstråleveien bofellesskap”.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**


Det erfares i andre kommuner at alternative turnuser rettet mot brukerbehovet gir mer fornøyde brukere, reduserer medisinering, gir mindre utagering og bedre kvalitet på tjenestetilbudet. De ansatte får større stillingsstørrelse og mer forutsigbar hverdag.

Solstrålevegen har over flere år hatt vanskeligheter med å rekruttere høyskolekompetanse til vakante stillinger. Mesteparten av stillingene var uønskede deltidsstillinger. Personalet måtte ta ekstravakter for å få ønsket arbeidsmengde og inntekt. Uforholdsmessig mye av ekstraarbeidet falt på ubekvemme tider som kveldstid og helger. Rådmannen pekte også i sin innstilling på at beboernes funksjonsnivå tilsa at brukerne burde ha færrest mulig ansatte å forholde seg til.

Dette oppnår man nå. Det er nå for første gang full dekning av kvalifisert personale, fagforeningene har gitt sin tilslutning til prøveprosjektet og prøveprosjektet skal evalueres fortløpende og har foreløpig fått godkjenning fra Arbeidstilsynet til mars 2013.

Psykisk helse

Foto: Microsoft

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**