Jobbdager med Venstre

Denne uken har Matilde Ilstad vært med Venstre på jobbdager. – Det har vært veldig spennende å få følge Trine og Venstre i nesten en uke. Dette gir mye inspirasjon og jeg har lært masse, sier den entusiastiske 15-åringen fra Haugesund.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**


Stortinget som klasserom
Matilde har Utdanningsvalg på skolen og som den samfunnsengasjerte jenten hun er sendte hun like gjerne en henvendelse til Venstre-leder Trine Skei Grande om hun kunne være med henne. Som aktiv i Unge Venstre var det å følge Venstre nasjonalt noen dager midt i blinken.

Trine Skei Grande og Matilde Ilstad.

Foto: –

– Å få være med sammen med Trine en dag på jobben hennes lærte meg masse om hvor mye forskjellig hun gjør hver eneste dag som møter hos organisasjoner og på Stortinget, debatter hun deltar i og kommentarer hun gir til media. Det har gitt meg innblikk jeg aldri hadde fått på skolen, sier Matilde.

Vil løpe til talerstolen
I løpet av uken fikk hun vært innom Stortinget, Venstres hus, bystyregruppa på Oslo Rådhus og møter med sentralstyre, landsstyret og stortingskandidatene til Venstre.

– Det har vært veldig spennende og lærerikt – og når en sitter å lytter til debattene blir en veldig fristet til å løpe til talerstolen og bli med, sier en smilende haugesunder.

– Det gir i hvert fall påfyll for å fortsette å engasjere seg i politikken. Mine viktigste saker er skole og miljø og de siste dagene har jeg fått mange gode argumenter med meg hjem, sier Matilde.

Trine Skei Grande og Matilde Ilstad.

Foto: –

Inspirer til mer aktivitet
I sommer var Matilde på sommerleir med Unge Venstre for første gang, og neste år gleder hun seg til valgkamp og muligheten til å være med på flere aktiviteter i Unge Venstre.

– Denne uken har helt klar inspirert meg til å bli mer aktiv – og ikke minst er det helt klart samfunnsspørsmål jeg vil jobbe med i fremtiden, avslutter en engasjert Matilde.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**