Inge på Tinget

Inge Solli har møtt på Stortinget denne uken. — Jeg kan gå god for at med to stortingsrepresentanter må det bli mange lange dager. Men dette har vært både gøy og interessant, sier han.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**

 Inge Solli har har møtt som vara på Stortinget denne uken. Han har hatt innlegg om blant annet psykiatri, rusomsorg, personvern og jernbanesatsing.

Inge Solli har har møtt som vara på Stortinget denne uken. Han har hatt innlegg om blant annet psykiatri, rusomsorg, personvern og jernbanesatsing.

Inge Solli holdt innlegg om Venstres statsbudsjett innen helse og transport i tillegg til saker om næringsutvikling og datalagringsdirektivet. Det ble i alt 5 innlegg, og 4 replikker på statsrådene Støre, Arstad og Giske. — Jeg synes det var god stemning i stortingsgruppen og blant rådgiverne, og kunne bare nyte at jeg hadde en rekke saker øverst på Venstres hjemmesider, smiler Solli.

Psykiatri og rusomsorg
Innen helse og omsorg vil Venstre gi mer til dem som trenger det mest. — Derfor prioriterer vi mer penger til helsesøstertjenesten, psykiatri og rusomsorg. Jeg vil trekke fram at Akershus fylkeskommune tilfører midler til skolehelsetjenesten ved de videregående skolene i fylket selv om det er et kommunalt ansvar. Jeg tror vi trenger nytenking innen psykisk helse. Målet må være lavterskeltilbud i kommunene hvor det er mulig å få rask hjelp uten henvisning. Venstre mener at det må satses mer på helsehjelp for rusavhengige, både forebygging, avrusing, behandling og ettervern/rehabilitering. Også lokal rusforebygging må styrkes, sa Solli.

Intercity og hydrogensatsing
Inge Solli viste til at Venstre er særlig opptatt av betydningen av å få realisert intercitytriangelet med dobbeltspor og hyppige avganger. – Derfor foreslår Venstre at man oppretter et eget prosjektselskap, InterCity AS, og finansierer opp dette selskapet med 3 milliarder kroner, sa Solli. I replikkrunden trakk Inge Solli fram satsingen på hydrogenbusser og fyllestasjoner for hydrogen på Rosenholm og Kjeller, og uttrykte bekymring for at regjeringen ikke vil gi faginstansen Transnova styresignaler og rammebetingelser som sikrer satsingen på hydrogen som en miljøvennlig energikilde for framtiden. Statsråd Arnstad forsikret at regjeringen ville satse på alternativ energi, men var ikke spesielt tydelig når det gjelder hydrogensatsingen.
Spørsmål til statsrådene.

Det var ikke spørretime i Stortinget denne uken, men Inge Solli benyttet muligheten til å stille to skriftlige spørsmål. Spørsmålet til justisminister Grete Faremo har bakgrunn i saken der vietnamesiske Thien Thi Vo og familien ble kastet ut av landet. — Thien-saken har skapt et stort folkelig engasjement, og en støttekonsert for Thien i Nittedal nylig innbrakte ca 50.000 kr slik at vi kan få juridisk bistand for å få Thien hjem til Norge, sier Solli. Justisministeren blir spurt om det kan være fornuftig å myke opp regelverket for arbeids- og oppholdstillatelse. Samferdselsminister Marit Arnstad blir spurt om erfaringene etter at Gjøvikbanen er konkurranseutsatt, og hva planene for konkurranseutsettingen av Gjøvikbanen er når trafikkavtalens varighet utløper i 2016.

Les mer om Inge Solli her.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**