Stormløp mot e-skatt

– Dette går ikke lenger. Det er behov for en helt ny kurs, og vi må ikke øke eiendomsskatten i det nye budsjettet, var budskapet fra en usedvanlig aggressiv opposisjon i Stange formannskap, Mirjam Engelsjord

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**

Mirjam Engelsjord

Foto: AO Velten

Et godt forberedt stormløp mot flertallspartiet Ap fra rekordtallet seks opposisjonspartier (H, V, KrF, Pp, BL og Sp) fikk enda mer ammunisjon da Ap kom med et forslag om ikke bare å øke eiendomsskatten fra fire til seks promille i 2013, men videre opp til maksimumsgrensen sju promille i 2014.

Framtidsvisjonen?
– Hva er egentlig Aps framtidsvisjon? Styringsinteressen er nærmest fraværende, og partiet har nærmest lagt seg i stabilt sideleie, sa Mirjam Engelsjordg (V).
Hun betegnet eiendomsskatten som en «naturressurs» som ikke er fornybar. Dersom en tar ut en mulig økning nå, vil ikke som skal ta over senere ha noe å gå på.
– Det er mangel på politisk styring som fører til at eiendomsskatten bare går oppover. Vi mener skatten er et onde som må fjernes gradvis. Og den bør i alle fall ikke økes, sa Kristian Tonning Riise (H).

LITEN FANTASI
– Det vises fryktelig liten fantasi fra Ap. Det burde vært gjort noe for lengst. Når økningen i utgiftene er større enn økningen av inntektene, må noe gjøres. Det er synd at Ap ikke skjønner det, sa Arild Olsen (BL)
– Som å tisse i buksa for å holde varmen, sa Mirjam Engelsjord om økning i eiendomsskatten.
Den nye kursen opposisjonen viste var ansettelsesstopp og en reduksjon i lønnsutgiftene ved «turnover» og naturlig avgang. Det kan spare kommunen for 21 millioner kroner i 2013.
– Vi mener utfordringene og behovene ikke blir mindre i 2014, og at den ytterligere økningen da er nødvendig, sa Bjarne H. Christiansen (Ap).
Han beskrev forskjellen mellom Ap og opposisjonen slik: – For dem er det viktigere med en nedgang i skattenivået enn å utvikle tjenestene i Stange.
Partiets flertallsforslag innebærer blant annet etablering av frisklivsentral i 2013, videreføring av skoleteamet i familiehjelpa og tilskudd til markeringen av stemmerettsjubileet i 2013.

Klikk her for å komme til forsiden

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**