Nominert til europeisk lederpris

Grimstad-ordfører Hans Antonsen er en av tre kandidater fra hele Europa som kan få en pris for godt lederskap i lokalpolitikken. Bak prisen står den liberale gruppen i Europaparlamentet. — En overraskende, men veldig hyggelig anerkjennelse for jobben vi har gjort i Grimstad de siste fem årene, sier Antonsen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**

Venstres førstekandidat, ordfører Hans Antonsen

Antonsen er en av tre gjenstående nominerte i kategorien "resultater oppnådd i posisjon" i "Liberal and Democrat Local and Regional Politicians Awards". Det er andre gang disse prisene deles ut av Alliance of Liberal and Democrats for Europe (ALDE), som er den tredje største gruppen i Europaparlamentet.

Langvarig snuoperasjon
— De siste fem årene har vi fått mer åpenhet, mer effektivitet og klart bedre orden i økonomien i Grimstad, sier Antonsen. — Det er resultatet av en langvarig snuoperasjon der vi har klart å omstille Grimstad til å bli en kommune som satser på kunnskap og nyskaping, og der folk skal føle at alle er likeverdige.

Senere i desember reiser han til Brussel for å delta i prisseremonien.

Antonsen er foreslått for sitt arbeid med økonomiske og demokratiske reformer i Grimstad siden han ble valgt til ordfører etter kommunevalget i 2007, et valg som ga Venstre en rekordoppslutning på 16,2% i kommunen. Arbeidet har ført Grimstad ut av den beryktede ROBEK-listen og har økt både overskuddet, effektiviteten og ryddigheten i kommunen. Samtidig har Antonsen jobbet for åpenhet, borgerundersøkelser og økt deltakelse i kommunen. Resultatet ble tydelig i 2011, da Antonsen ble gjenvalgt som ordfører i et valg der Venstre fikk 20% av stemmene, og Antonsen selv fikk flest tilleggsstemmer og slengere av alle politikere som stilte til valg i kommunen.

Mye gjenstår
Grimstad ligger nå høyt på listene over både åpenhet, effektivitet og befolkningsvekst. Samtidig har kommunen vært prøvekommune for stemmerett blant 16-åringer og er nå pilotkommune et nasjonalt prosjekt om åpenhet, integritet og antikorrupsjon i norske kommuner.

— Mange av målsetningene våre er nådd, men mye står fortsatt igjen, sier Antonsen. — Da er det hyggelig med denne viktige anerkjennelsen fra mine liberale partikolleger i Europa.

ALDE – Alliance of Liberals and Democrats for Europe – er den liberale partigruppen i Europaparlamentet, og består av liberale partier fra 20 EU-land. ALDE er for tiden den tredje største partigruppen i Europaparlamentet, og norske Venstre er et av 54 medlemspartier i ALDEs partiorganisasjon, der også land utenfor EU kan delta.

Mer om ALDE på http://www.alde.eu
Mer om ALDEs partiorganisasjon på http://www.aldeparty.eu

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**