Hans Antonsen nominert til europeisk lederpris

Grimstad-ordfører Hans Antonsen er en av tre kandidater fra hele Europa som kan få en pris for godt lederskap i lokalpolitikken. Bak prisen står den liberale gruppen i Europaparlamentet. — En overraskende, men veldig hyggelig anerkjennelse for jobben vi har gjort i Grimstad de siste fem årene, sier Antonsen. Senere i desember reiser han til Brussel for å delta i prisseremonien.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**


Hans Antonsen er en av tre gjenstående nominerte i kategorien "resultater oppnådd i posisjon" i

Hans Antonsen

Foto: –

"Liberal and Democrat Local and Regional Politicians Awards". Det er andre gang disse prisene deles ut av "Alliance of Liberal and Democrats for Europe", som er den tredje største gruppen i Europaparlamentet.

— De siste fem årene har vi fått mer åpenhet, mer effektivitet og klart bedre orden i økonomien i Grimstad, sier Antonsen. — Det er resultatet av en langvarig snuoperasjon der vi har klart å omstille Grimstad til å bli en kommune som satser på kunnskap og nyskaping, og der folk skal føle at alle er likeverdige.

Antonsen er foreslått for sitt arbeid med økonomiske og demokratiske reformer i Grimstad siden han ble valgt til ordfører etter kommunevalget i 2007, et valg som ga Venstre en rekordoppslutning på 16,2% i kommunen. Arbeidet har ført Grimstad ut av den beryktede ROBEK-listen og har økt både overskuddet, effektiviteten og ryddigheten i kommunen.
Samtidig har Antonsen jobbet for åpenhet, borgerundersøkelser og økt deltakelse i kommunen. Resultatet ble tydelig i 2011, da Antonsen ble gjenvalgt som ordfører i et valg der Venstre fikk 20% av stemmene, og Antonsen selv fikk flest tilleggsstemmer og slengere av alle politikere som stilte til valg i kommunen.

Grimstad ligger nå høyt på listene over både åpenhet, effektivitet og befolkningsvekst. Samtidig har kommunen vært prøvekommune for stemmerett blant 16-åringer og er nå pilotkommune et nasjonalt prosjekt om åpenhet, integritet og antikorrupsjon i norske kommuner.

— Mange av målsetningene våre er nådd, men mye står fortsatt igjen, sier Antonsen. — Da er det hyggelig med denne viktige anerkjennelsen fra mine liberale partikolleger i Europa.

ALDE – Alliance of Liberals and Democrats for Europe – er den liberale partigruppen i Europaparlamentet, og består av liberale partier fra 20 EU-land. ALDE er for tiden den tredje største partigruppen i Europaparlamentet, og norske Venstre er et av 54 medlemspartier i ALDEs partiorganisasjon, der også land utenfor EU kan delta.

Mer om ALDE på http://www.alde.eu
Mer om ALDEs partiorganisasjon på http://www.aldeparty.eu

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**